ГРАЂАНСКА ИНИЦИЈАТИВА – За блиставу Лозницу

ГРАЂАНСКА ИНИЦИЈАТИВА – За блиставу Лозницу

Za blistavo lice Loznice

Полазећи од уверења да је Лозница леп, али не баш и чист град, три Лозничанке Јасна, Оливера и Тања (презимена позната редакцији) решиле су да предузму нешто, направиле су фејсбук профил “За блиставо лице Лознице” и расписале такмичење. Сваког месеца задаће нову тему и наградити најуспешније учеснике. Овог месеца тема је “Шта мислим о онима који непрописно бацају ђубре”, а учесници би требало да говор у трајању од 30 до 60 секунди у писаном облику, или у виду аудио или видео-записа поставе на зид профила “Блиставе Лознице”. Најбољи рад ће сваког месеца добити пет хиљада, другопласирани три, а два учесника који ће бити изабрани извлачењем из шешира, биће награђени са по хиљаду динара.

Први учесник овог конкурса већ је добио награду од хиљаду динара захваљујући свом брзом одзиву. За сада, награде ће ове три Лозничанке исплаћивати из свог џепа, а касније ће покушати да пронађу некога ко би подржао њихову замисао да помогну умивању града који би, како кажу, могао бити још лепши када би они који га прљају престали то да раде.

Прва додела награда требало би да се обави у Омладинском центру почетком јула, а тема за тај месец биће објављена крајем овога.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )