РАДНО У КРУПЊУ – Столице постају омладински центар

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин посетио је Крупањ у суботу и обишао радове на уређењу игралишта код базена које финансирају Министарство омладине и спорта и општина. Према речима Драгана Ђукића из крупањске Канцеларије за младе, терени за кошарку, одбојку и рукомет потпуно се реконструишу, покривају тартан подлогом и спајају у јединствени комплекс. Поред тога, каже Ђукић, постигнут је усмени договор о уређењу спомен-комплекса на Столицама који би у догледно време требало да постане образовни центар за младе из региона.

– У време када нам званичну историју бришу и исписују неку нову, морамо сачувати овај јединствени споменик антифашизму и место првог саветовања бораца Народноослободилачког покрета. Изложбени простор биће премештен у горњи део комплекса, који ће такође бити обновљен, а у доњем ћемо уредити омладински образовни центар. Најпре ће се, у првој фази, очистити, офарбати, средити, а потом ћемо тражити донаторе за даље радове – каже Ђукић.

Пошто је комплекс под заштитом, потребно је да Завод за заштиту споменика из Ваљева одобри радове, а рачуна се да би након свих процедура, послови за годину дана могли бити завршени. Средином августа канцеларије за младе Крупња и Малог Зворника организоваће четрнаестодневни међународни волонтерски камп током којег ће бити рађено на уређењу комплекса на Столицама, чишћењу радаљског језера и постављању корпи за отпатке као и на обележавању планинских стаза на  Шареној букви.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )