ПОСЛЕ НАСТУПА У ПРИЈЕПОЉУ – Још постоји шанса за “Господина Фоку”

ПОСЛЕ НАСТУПА У ПРИЈЕПОЉУ – Још постоји шанса за “Господина Фоку”

GOSPODIN FOKA

Представа “Господин Фока” позоришта КУД “Караџић” на петом Фестивалу аматерских позоришта западне Србије, који је одржан од 25. маја до 1. јуна у Пријепољу, није успела да обезбеди директан пласман за учешће на републичком фестивалу у Кули, али по препоруци селектора пријепољске смотре, још увек постоји шанса да се Лозничани тамо ипак појаве. Наиме, за Републичко такмичење кандидована је представа “Путујуће позориште Рикоти” Позоришта “Јанко Веселиновић” из Богатића и Аматерског позоришта Дома културе у Прњавору, која је у Пријепољу освојила прво место. На овом фестивалу друго место припало је Лозничанима, док је трећенаграђена била представа “Урнебесна трагедија” Позоришта “Раша Плаовић” са Уба.

– Уколико се укаже програмска могућност, треба пружити шансу за учешће на Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије и  комаду “Господин Фока” по тексту Гордана Михића, у адаптацији и режији Драгана Остојића, а у извођењу позоришта КУД “Караџић” из Лознице – навео је редитељ Александар Волић, селектор фестивала у Пријепољу.

Сада је све на организатору фестивала у Кули, а Лозничани се искрено надају да ће се и тамо представити комадом за који су у Пријепољу добили неколико признања. Представа је добила награду за адаптацију текста, за најбољу епизодну женску улогу награду је добила Соња Васиљевић за улогу Макане, док је Марко Јеремић проглашен за најбољег младог глумца за улогу Самца. Глумачки ансамбл представе “Господин Фока” добио је и награду за колективну игру.

– Све су ово значајне награде, али у генералном пласману освојили смо друго место за представу, што није било довољно за пролазак на републичку смотру. Оно што нам и даље даје ветар у леђа то је одличан пријем код публике, али и позиви које смо добили из Смедеревске Паланке, Јагодине и Прокупља да тамо гостујемо са “Господином Фоком”. Одлуку селектора да нас препоручи за фестивал у Кули сазнали смо у понедељак и то нас је обрадовало, али сада је све на организаторима – поручује глумац Зоран Грујић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )