УСПЕХ У ДЕСПОТОВЦУ – Представа Лозничана најбоља

УСПЕХ У ДЕСПОТОВЦУ – Представа Лозничана најбоља

GOSPODIN FOOKA NAJBOLJA

Представа “Господин Фока” Гордана Михића, коју је у режији Драгана Остојића, глумца и редитеља из Кикинде, извело лозничко позориште КУД “Караџић”, проглашена је за најбољу на фестивалу Мајске аматерске позоришне свечаности – МАПС, који је прошле седмице одржан у Деспотовцу. Јака конкуренција Лозничанима на фестивалу била су позоришта из Јагодине, Петровца на Млави, Смедеревске Паланке и Великог Градишта. 

– Ово је прво званично признање да смо урадили добру представу. Публика нас је одлично прихватила и осећали смо се као да наступамо пред својим суграђанима, који су нас већ могли да виде у премијерном и репризном издању у Лозници – каже Драган Тошић, председник КУД “Караџић”.

Зоран Грујић, који се у представи појављује као део глумачке екипе, истиче да је сарадња са редитељем Остојићем уродила плодом а да је подмлађивање ансамбла био добар потез.

– Сви су озбиљно пришли послу, нас неколико старих глумаца бодрили смо млађе и на крају аплауз публике је увек једино право мерило квалитета. Већ се припремамо за нове подухвате, а надамо се и дугом извођењу ове представе – каже Грујић.

Лозничани ће већ у понедељак 25. маја учествовати на фестивалу аматерских позоришта западне Србије у Пријепољу, где одлазе знатно опуштенији и већ добро уиграни. На том фестивалу изводе се представе из златиборског, мачванског и колубарског региона, а судећи по атмосфвери која влада међу глумцима, очекивати  да и из Пријепоља донесу неко ново признање, али и остваре пласман за предстојеће Републичко такмичење у Кули.

Иначе, фестивал МАПС у Деспотовцу организују у сарадњи са МЗ Плажане. Покренут је 80-их година и након дужег прекида поново се одржава од 1999. године. На њему су учествовала многа аматерска позоришта из свих крајева Србије, а на позоришној сцени у дому културе у Плажану посетиоци су могли да виде њихово извођење многих познатих домаћих и страних писаца.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )