РУКОМЕТ (МУШКАРЦИ) – ПРВА ЛИГА “ЦЕНТАР” – Победа за наду

РУКОМЕТ (МУШКАРЦИ) – ПРВА ЛИГА “ЦЕНТАР” – Победа за наду

mrk

У 20. колу Прве лиге “Центар” рукометаши Лознице остварили су важну победу над екипом Партизан 2. Београђане су савладали са 24:22.

– Освојили смо вредне бодове, али питање је да ли ће они бити довољни да сачувамо статус. Нажалост, не зависи то само од нас. Играли смо под императивом победе против директног конкурента у борби за опстанак. Победа ниједног тренутка није долазила у питање. Од првог до последњег минута меч је био под нашом контролом. Победили смо са два гола разлике тако да сада имамо бољи међусобни скор ако то буде одлучивало. У тешкој смо ситуацији, али још има наде – поручује Радиша Јосиповић, тренер Лознице.

Остали резултати: Вождовац – Рекреативо 24:28, Студентски град – БАСК Соко 23:19, Примус – Синђелић 30:33, Нови Београд – Смедерево 30:24 и Обилић – Слога 36:18.

Обилић је први са 37 бодова и од јесени ће играти у вишем рангу, други је Нови Београд са 32, трећи Синђелић има 29, на четвртом месту је Вождовац са 28, пети Рекреативо има 24, а шести БАСК Соко 20 бодова. Примус на седмом месту има 14 бодова, осми је Студентски град са 13, девета је Слога са 12, Партизан 2 је десети са 11, Лозница на једанаестом месту има 10, последње је Смедерево са 8 бодова.

До краја првенства преостало је да се одиграју још два кола. Већ сутра Лозничане очекује велико искушење. У Београду ће се од 16 часова састати са лидером Обилићем.

У тешкој смо ситуацији. Морамо на овој утакмици дати све од себе. Потребан нам је бод и покушаћемо да изненадимо Обилић, који је већ освојио прво место и сигурно ће бити мање мотивисан од нас за овај меч. Делује готово немогуће, али људски је надати се – каже Јосиповић.

У осталим утакмицама 21. кола састаће се: Слога – Вождовац, Рекреативо – Студентски град, БАСК Соко – Примус, Синђелић – Нови Београд и Смедерево – Партизан 2.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )