ДИРЕКЦИЈА БАЊЕ КОВИЉАЧЕ – На трим-стазу стижу справе

ДИРЕКЦИЈА БАЊЕ КОВИЉАЧЕ – На трим-стазу стижу справе

ZALIVANJE IZ BUNARA

Рекреативци и спортисти имаће ускоро боље услове за вежбање на трим-стази у Бањи Ковиљачи, у шуми изнад ресторана “Три чесме”. Према речима Бранка Милошевића, пејзажног архитекте у Дирекцији за управљање и развој Бање Ковиљаче, од понедељка почињу радови, а справе би требало да буду постављене у другој половини месеца.

– Део шуме где ће справе бити  поравнат је, а од понедељка радимо темеље и анкере потребне за постављање справа. Надамо се да ћемо то завршити до краја наредне седмице, и да ћемо, уколико нас време послужи, од 18. маја почети да постављамо справе. Биће их укупно 13, а највећи број у шуми близу Ракине чесме, али их и на неколико места дуж трим-стазе. Рок за завршетак радова је први јун, а овим ће услови на трим-стази од 1.100 метара бити још бољи – каже Милошевић.

Према његовим речима, Дирекција је после готово пола године чекања од Министарства рударства добила дозволу за неопходна хидрогеолошка истраживања.

– Она је била неопходна да бисмо могли урадити планирани бунар. Морали смо да га изместимо из бањског парка тако да ће бити на простору недалеко од дома културе због чега ће бити потребно подбушивање Улице маршала Тита како бисмо га повезали на заливни систем. Следи избор извођача, а онда је према пројекту предвиђено да истражни радови трају 15 месеци. Из тог бунара добићемо бесплатну воду за заливање бањског парка и прање улица, а у зависности од њеног квалитета може бити коришћена и за друге намене – каже он.

Процена је да ће бунар коштати око 3,5 милиона динара, а да ће се ова инвестиција отплатити после две године. У сушним периодима трошкови Дирекције за воду су око два милиона динара годишње, а ова инвестиција треба да обезбеди јефтино и поуздано функционисање недавно постављеног система за заливање бањског парка.

Т. М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )