СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен  ребаланс буџета

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен ребаланс буџета

skupstina

Ребалансом буџета за ову годину буџет града повећан је за 8,24 милиона и износи 1,709 милијарди динара. Дефицит од 170 милиона биће покривен из кредита у износу од 85 милиона и пренесеним неутрошеним средствима из прошлих година

На првом пролећном заседању лозничке Скупштине које је обележио обиман дневни ред, одборници су донели одлуку о ребалансу буџета града за ову годину којим је градски буџет повећан за 8,24 милиона динара и износи 1,709 милијарди. Према речима Вере Унковић, начелнице Одељења за финансије и друштвене делатности, до повећања је дошло захваљујући донацијама Немачке фондације за помоћ деци намењене Установи за предшколско васпитање и образовање „Бамби“ у износу до 2,3 милиона и Италије намењене за спровођење  програма преко Канцеларије за младе од 5,9 милиона динара.  Смањена је кредитна задуженост за изградњу Улице Бакал Милосава са 110 на 85 милиона динара колико је планирано за овогодишње радове пошто се изградња одвија по фазама.

Дефицит од 170 милиона биће покривен из кредита у износу од 85 милиона и пренесеним неутрошеним средствима из прошлих година.

– Одлуком о ребалансу за градски штаб за ванредне ситуације на име израде пројекта за обавештавање, осматрање и јављање у ванредним ситуацијама, планирано је три милиона динара, за набавку теренског возила и чамца 5,7 милиона динара, док је за накнаду Војсци Србије за коришћење понтонског моста уместо десет планирано 15,9 милиона динара због продужења уговора. Увећана су и средства за набавку противградних ракета за 1,8 милиона динара  – рекла је Унковићева.

В. Мићић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )