ПРАЗНИК РАДА – Радницима је све теже

ПРАЗНИК РАДА – Радницима је све теже

POLOZZAJ RADNIKA SVE NEPOVOLJNIJI

У Лозници је према последњим подацима 14.348 запослених, а 12.274 незапослених, а нових радних места нема на видику. Синдикат је изгубио некадашњи значај, смањењем броја предузећа све је мање и чланства, а на нивоу града нема социјално-економског дијалога, каже председник Већа Савеза самосталног синдиката за Лозницу Зоран Полић

Мало је запослених који имају разлога да се веселе Првом мају, празнику рада,  и још мање оних којима зараде омогућавају да опуштено оду на првомајски уранак. У време када већина радника има зараде од којих више не могу да саставе крај са крајем, када су им примања недовољна да  напуне нормалну потрошачку корпу, а дугови за комуналије као тегови вуку ка дну, ретки су они који раде у оно мало производних погона и  мирно чекају наредну исплату. Ретки су и они који могу сто одсто бити сигурни да ће на исти посао ићи и догодине у ово време.

Према речима председника Већа Савеза самосталног синдиката за Лозницу Зорана Полића, за данас је у Београду предвиђен протестни скуп на Тргу Николе Пашића, на коме ће углавном бити функционери ове организације, а после обиласка  споменика Димитрија Туцовића, они ће Влади предати протестно писмо и тако обележити празник рада.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )