НЕВОЉЕ ПОПЛАВЉЕНИХ У КОВИЉАЧИ – Од августа без икакве помоћи

НЕВОЉЕ ПОПЛАВЉЕНИХ У КОВИЉАЧИ – Од августа без икакве помоћи

od avgusta bez pomoci milena radovanovic 2 foto s.pajic

После поплаве у августу, мештани Бање Ковиљаче, који су претрпели велике штете, још увек нису добили никаву помоћ државе. Како кажу неки од невољника, немају чак ни статус поплављених, док у градској управи објашњавају да је овај проблем тек сада стигао на ред у Влади Србије

Пензионерка Милена Радовановић (71) из Бање Ковиљаче, од августа чека на помоћ државе, као и још неколико породица из Првомајске улице чија су домаћинства уништена током поплава које су прошлог лета захватиле овај крај. Зиму је провела у једном собичку, који је захваљујући ћеркама Драгани и Јелени и њиховим породицама уредила, али јој је то створило додатне трошкове јер се грејала на струју.

– Соба у којој постоји оџак и где имам шпорет на дрва, није још увек опремљена да у њој боравим па сам зато презимила у другој где имам грејалицу. Међутим, због дуга од 5.300 динара сам тужена, па су и тај рачун платиле моје ћерке јер сам се ја већ задужила око 4.000 евра да кућу очистим од муља, уклоним сву штету коју је бујица нанела и средим једну собу, кухињу и купатило. Од августа ништа нисам добила од града, ни од државе, а једину новчану помоћ пружио ми је наш свештеник Драган Бајић, који је дао свој новац и помогао да купим веш-машину – прича Милена показујући још увек видљиве трагове недаће на зидовима куће коју је немогуће средити од 16.000 динара пензије.

С. Пајић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )