КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ – Изграђене још три   куће

КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ – Изграђене још три куће

DSC_0152

На парцели од 37 ари у Железничкој улици у Лозничком Пољу још једна новоизграђена кућа, седма по реду, добила је ових дана станаре. На овом земљишту на којем је урађена комплетна инфраструктура и које је локална самоуправа одлуком Скупштине без надокнаде уступила породицама које су у прошлогодишњим мајским поплавама остале без својих домова, места има за још шест кућа. За сада ће бити изграђено њих девет а у среду је почела изградња осме куће за породицу из Трбушнице.

Према речима Тихомира Ђукића, грађевинског инспектора, поједине породице су се одлучиле за новчану надокнаду јер поседују фарме па им више одговара да купе кућу у комшилуку него да дођу да живе у Лозници.

– Недавно је завршена и изградња две монтажне куће у Стражи корисне површине 45 и 65 квадрата, чека се само да буду опремљене намештајем и техником. Куће су биле у изузетно лошем стању тако да се није исплатило њихово рановирање. У питању су куће за шесточлану и четворочлану породицу Љиљане и Миланке Васић, самохраних мајки – каже Ђукић.

Да подсетимо, у другој половини фебруара кључеве кућа у Л. Пољу добило је шест породица из Бање Ковиљаче и Тршића, а пар дана пре тога завршена је и санација седамнаест кућа које су оштећене у поплавама. Куће се налазе у Л. Шору, Козјаку, Ј. Лешници, Брадићу, Д. Добрићу, Јелаву и Бањи Ковиљачи.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )