ИЗДАВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ ДОЗВОЛА – Лозница међу најбољима

ИЗДАВАЊЕ ГРАЂЕВИНСКИХ ДОЗВОЛА – Лозница међу најбољима

gradjevina

Лозница је један од четири града у Србији који је похваљен од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре због спровођења поступка обједињене процедуре приликом издавања грађевиснких дозвола.

Према речима Милојке Смиљанић, начелнице градске управе у Лозници, од 1. марта откако је почела примена нових одредаба Закона о планирању и изградњи које подразумевају добијање грађевинских дозвола у року од 28 дана, до 3. априла поднета су укупно 32 захтева за издавање разних урбанистичких аката.

– Од тога су у законском року решена 24 захтева од којих је 16 решено позитивно а осам негативно. Остали захтеви су у поступку решавања. Такође, Лозница је једна од две локалне самоуправе која је спремна за електронско издавање дозвола које ће, како кажу у министарству, бити могуће од 1. јануара следеће године – каже Смиљанићева.

Да подсетимо, у Лозници је као и у другим градовима у Србији, формиран Одсек за спровођење обједињене процедуре а захтеви се примају на шалтеру у оквиру услужног центра.

Локална самоуправа је на себе преузела прикупљање комплетне документације како би се олакшало инвеститорима да не иду од шалтера до шалтера институција и предузећа за прибављање грађевинских услова и сагласности.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )