БОКС: НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ У ЛОЗНИЦИ – ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

БОКС: НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ У ЛОЗНИЦИ – ПОЈЕДИНАЧНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

boks

Лозница ће од 19. до 22. марта бити домаћин појединачног првенства Србије у боксу за школарце, јуниоре и сениоре. Организатор је БК Лозница.

– Очекујемо учешће великог броја квалитетних боксера. Лозничани ће имати прилику да уживају у добром боксу. Наш клуб представљаће школарац Александар Вучковић, јуниори Јован Петровић и Филип Игњатовић, сениори Милисав Вук Симић, Александар Јовић и Иван Рашевић – каже Александар Рисимић, председник БК Лозница.

 Првенство ће бити одржано у хали “Лагатор”. Елиминационе и четвртфиналне борбе су на програму 19. и 20. марта, почетак је у 17 часова, а улаз је бесплатан. Полуфинале је 21. марта од 17 часова, а финале дан касније од 13 часова. Улаз је стотину динара.

Данас ће у Лазаревцу бити потписан уговор између клубова чланова Удружења прволигаша којим ће бити озваничено покретање екипног првенства Србије. Лига ће стартовати крајем априла или почетком маја, а поред БК Лозница такмичиће се још Лупус из Новог Сада, БК Жабаљ, Раднички из Крагујевца и Колубара из Лазаревца. БСС Србије је дао сагласност за покретање лиге. Према Рисимићевим речима Лозничани неће јурити титулу, али ће уколико им се укаже прилика покушати да је освоје.

Иначе, прошле суботе у хали “Лагатор” је одржано треће коло Регионалне лиге Војводине група “Север. Такмичила су се 63 боксера из 17 клубова, а међу њима 16 боксера из три лозничка клуба – БК Лозница, БК Вукови са Дрине и БК Рокица. У уводним борбама наступили су малишани Индир Врачић (БК Лозница), Јован Радосављевић (Вукови са Дрине) и Марко Милутиновић (БК Лозница). У конкуренцији пионира Един Суљић (БК Лозница) је остварио победу док је Растко Симић (БК Лозница) изгубио. Код јуниора  састали су се Филип Игњатовић и Јован Петровић из БК Лозница. Бољи је био Игњатовић. Победу је остварио и Милош Обадовић (БК Рокица), док су своје мечеве изгубили Александар Стојнић и  Никола Бољковац (БК Рокица). У конкуренцији јуниорки Ања Пандуровић (БК Лозница) доживела је пораз. У конкуренцији младих за најбољег такмичара проглашен је Петар Стојановић (БК Лозница) који је савладао Уроша Перића (БК Лазаревац). Стефан Панић (Вукови са Дрине) био је бољи од Дејана Радића (БК Лозница).

Код сениора Немања Перић (БК Рокица) победио је Раденка Томића (БК Радник), док је Љубан Видовић (БК Рокица) савладао Немању Столића (БК Лазаревац).

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )