ЗБОГ НАПАДА ПАСА ЛУТАЛИЦА – КАСА ЛАКША ЗА 9,4 МИЛИОНА ДИНАРА

ЗБОГ НАПАДА ПАСА ЛУТАЛИЦА – КАСА ЛАКША ЗА 9,4 МИЛИОНА ДИНАРА

(NE)RESSIV PROBLEM

Пси луталице наставили су да празне  градску касу и због њихових напада прошле године је склопљено 211 поравњања  тешких укупно 9,4 милиона динара. “Наш дом” ухватио 541 пса, а у прихватилишту их у просеку било по 200  месечно

Пси луталице и даље су на сваком кораку. Осим што се од њих не може лагодно ходати градом, они су и лани направили вишемилионску штету и наставили из године у годину да “грицкају” градски буџет. За накнаду штете од уједа паса луталица и њихових напада на домаће животиње локална самоуправа је у прошлој години склопила 211 поравњања вредних укупно 9,4 милиона динара.

– У 2014. је укупно склопљено 166 уговора за накнаду од напада паса луталица на људе, у износу од 8,5 милиона динара и 45 за нападе на домаће животиње од 904 хиљаде динара. Радимо на основу документације лекара, Хитне службе, епидемиолога, ветеринара, полиције, наше комисије која излази да процени штету у случају напада на домаће животиње, и све захтеве темељно проверавамо. Комисија може максимално да одобри износ у висини бруто зараде за претходни месец у односу на онај када се десио ујед или напад, али је то код одраслих 80 одсто суме, а деце цео износ – каже за ЛН Томислав Арнаутовић, члан Градског већа и председник Комисија за утврђивање оправданости захтева поднетих за накнаду штете од уједа паса луталица и њихових напада на домаће животиње, која ради већ пет година.

Углавном, накнада за нападе паса на пунолетне је око 50, а децу до 64 хиљаде динара. Пуне руке посла са псима луталицама имао је прошле године и КЈП “Наш дом” па је приватилиште за напуштене животиње на Јарцану готово стално било крцато, а повремено их је било и до 245.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )