У СУСРЕТ ЈУБИЛЕЈУ ШКОЛЕ РОК ГИТАРЕ –  КОНЦЕРТ ЗА ХИЉАДУ ГИТАРИСТА

У СУСРЕТ ЈУБИЛЕЈУ ШКОЛЕ РОК ГИТАРЕ – КОНЦЕРТ ЗА ХИЉАДУ ГИТАРИСТА

SKOLA ROK GITARE 2

Кроз школу рок гитаре до сада је прошло више од хиљаду полазника, а исто толико гитариста требало би да наступи на великом концерту наредне године када школа обележава деценију рада. Концертом у Вуковом дому културе завршили су још једну успешну сезону

Школа рок гитаре Јовице Ивановића приредила је у уторак концерт у Вуковом дому културе на ком су се представили најмлађи полазници, али и они који већ похађају наставу две или више година. Била је то прилика да публика током једночасовног програма чује неке од незаборавних поп-рок хитова бивше југословенске рок сцене, али и да оцени колико добро су Јовичини ученици савладали вештину свирања на овом жичаном инструменту.

– Ово је традиционални новогодишњи концерт којим уједно најављујемо и улазак у десету годину постојања школе рок гитаре, на шта сам изузетно поносан. У организацији нам несебично помаже Центар за културу “Вук Караџић”, а током претеклих година имали смо и успешну сарадњу са Канцеларијом за младе. Публику пред новогодишње празнике награђујемо старим добрим рокенролом, а уједно представљамо нове гитаристе који су у протеклој години завршили трећи ниво школе и који по први пут наступају јавно. Ту су и стални чланови нашег оркестра, којег редовно допуњавамо новим младим гитаристима – каже Ивановић.

На концерту је гостовала и група “Крос род”, која је потекла из редова школе рок гитаре, а формирана током кампова на Гучеву, а као изненађење вечери наступила је и талентована млада певачица Магдалена Врачић. Она се успешно представила и у шоу програму “Пинкове звездице”, а своју “певачку каријеру” почела је управо на концертима школе рок гитаре.

– Од фебруара већ почиње упис нових полазника, а моје задовољство је то што је кроз школу до сада прошло више од хиљаду ученика. Формирано је много састава, од којих неки активно наступају, како по клубовима тако и на разним фестивалима и гитаријадама. Оно што већ увелико планирамо за јубиларну годину то је велики концерт на којем ће свирати хиљаду гитариста. Поред бивших ученика, ту ће гостовати и успешни гитаристи који су потекли из Лознице, попут Зорана Старчевића и његових синова, чланова “Трија балканске жице”, Дамјана Станишића професора гитаре у Словенији или Давора Лазића, који своју каријеру успешно гради у Холандији – најављује Ивановић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )