НАРЕДНЕ ГОДИНЕ У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА – УЗ ПОМОЋ ЈП “ГРАД“

НАРЕДНЕ ГОДИНЕ У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА – УЗ ПОМОЋ ЈП “ГРАД“

janko

Наредне године 56 месних заједница у Лозници имаће на располагању 26 милиона динара, знатно мање него ове године у којој је буџетом града било издвојено 76 милиона динара. Према речима Јанка Алексића, члана градског већа задуженог за месне заједнице, тако је само на „папиру“.

– С обзиром на инструкције које смо добили од владе, морали смо да смањимо новчана средства. Међутим, иако изгледа да је износ смањен на 26 милиона, то не значи да ће наредне године месне заједнице имати на располагању мање новца и да ће бити ускраћене. Наиме, због проблема које су председници и чланови савета имали око спровођења процедуре јавних набавки због којих су, рецимо, у Грнчари дали колективу оставку, буџетом је одређено 26 милиона, али је планирано да преко ЈП „Град“ на месне заједнице утрошимо још педесетак милиона динара. То практично значи да ће процедуру јавних набавки спроводити служба која и обавља те послове у овом јавном предузећу – каже Алексић.

Свој део од планираних 26 милиона динара свака месна заједница моћи ће да оствари по старој методологији, односно, финансијске програме достављаће Градском већу које ће о њима одлучивати а у реализацији планова саветима МЗ помагаће стручне службе локалне самоуправе.

– Мајске а затим и августовске поплаве разлог су зашто многе МЗ нису искористиле средства која су им била намењена. У наредној години за све њих ћемо имати разумевања и сигурни смо да неће бити оштећене – каже Алексић.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )