ФК ЛОЗНИЦА НА КОРАК ДО ПРВЕ ЛИГЕ – НЕМА ОПУШТАЊА

ФК ЛОЗНИЦА НА КОРАК ДО ПРВЕ ЛИГЕ – НЕМА ОПУШТАЊА

Zoran Grujicic (7)

Јесењу полусезону у Српској лиги “Запад” Лозница је завршила на првом месту са чак девет бодова предности у односу на другопласирани Железничар из Лајковца. У овој години Лозничани нису изгубили ниједну утакмицу на свом терену, а нису примили ни гол на Градском стадиону.

– Овако нешто није пошло за руком ниједном клубу у Србији. И сами смо изненађени оним што смо остварили. Очекивали смо добре резултате, али ово је више од очекиваног. Година на измаку је била изузетно успешна за наш тим. У првој сезони у Српској лиги у пролећном делу борили смо се за прво место са шабачком Мачвом иако нам то није био императив, а онда смо се договорили да у овој сезони покушамо да остваримо циљ – пласман у Прву лигу. Формирали смо квалитетан тим, стручни штаб се добро спремио за напорну сезону и кренули смо у поход на Прву лигу. Надали смо се успешној сезони и то се и остварило. Добре игре промовисале су нас у најозбиљнијег кандидата за титулу. Тим има препознатљив стил игре. Доминирамо током целе утакмице и противнику остављамо веома мало простора да учини нешто више – презадовољан је Зоран Грујичић, председник Лознице.

Он истиче да је веома значајно то што се публика у великом броју вратила на Градски стадион. Лепршава и ефикасна игра никога није оставила равнодушним па су тако трибине из утакмицу у утакмицу биле све пуније. Велика посета много је значила фудбалерима који су увек истицали да су лознички навијачи дванаести играч екипе. Иако је Лозница стекла велику предност Грујичић подсећа да још ништа није готово и позива на опрез.

– Завршена је само једна половина првенства у којој смо постигли сјајне резултате захваљујући добром раду стручног штаба и одличним играма фудбалера. У игри је још 45 бодова и ништа није готово. Играћемо као да првенство сад почиње. Такав однос имамо према свакој утакмици и само о њој размишљамо. У сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо и тај стални притисак, иако није лако, играчи добро подносе. Најважније је да су то све добри момци. Атмосфера у екипи је изванредна.  Сви дишу као један и желимо да тако и остане. Потрудићемо се да сачувамо тим и ако нам се укаже прилика да доведемо једног или два играча који могу још да унапреде игру. Покушаћемо да то и остваримо, али нећемо то чинити по сваку цену – каже Грујичић.

Као један од предуслова да се Лозница нађе у вишем рангу јесте и решавање финансијске ситуације. Грујичић истиче да ту има доста проблема. Главни финансијер клуба је град Лозница, али средства која се издвајају неће бити довољна уколико се према очекивањима Лозничани пласирају у Прву лигу.

– Са руководством града имамо изванредну сарадњу. Град је подржао жељу клуба да се нађе у прволигашком друштву. У складу са могућностима локална самоуправа помаже, али то неће бити довољно па ћемо морати да се довијамо и да из других извора надоместимо недостајућа средства – наглашава Грујичић.

Он подсећа да још увек има нерешених наслеђених проблема. Велики број старих дугова је враћен, али престало је још доста неплаћених рачуна ЈП “Водовод и канализација” и “Електродистрибуцији” у Лозници. Клуб настоји да и тај проблем реши.

Приоритет клуба и у наредној години биће рад са млађим категоријама. Млађе селекције треба да буду база за стварање првотимаца. Неколико млађих фудбалера већ је прикључено првом тиму, а циљ је да у будућности што више играча међу првотимцима буде из омладинског погона Лознице.

Грујичић на крају каже да и поред опреза са којим се мора ући у пролећни део првенства, верује да је екипа стасала за титулу и нада се да ће то и остварити.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )