ФК ЛОЗНИЦА – ЕКИПА “ГЛАДНА” ПОБЕДА

ФК ЛОЗНИЦА – ЕКИПА “ГЛАДНА” ПОБЕДА

loznica prvi makso

Година на измаку била је више него успешна за фудбалере Лознице. Играли су сјајно и убедљиво су освојили титулу јесењег првака са чак девет бодова предности у односу на другопласирани Железничар из Лајковца. При том су оборили многе рекорде. Више од годину дана нису изгубили и нису примили гол на свом терену. У јесењем делу српсколигашког првенства одбрана је била чврста, а напад ефикасан – дали су 25, а примили само 2 гола.

– Примили смо само два гола, али нисмо се бранили и чували своју мрежу већ смо контролисали игру у свакој утакмици. Играли смо нападачки и таквом игром противницима смо оставили мало шанси да угрози наш гол. Научили смо да побеђујемо што је и најважније. Екипа је постала “гладна” победа. Није било важно да ли смо играли на свом стадиону или у гостима. У сваки меч улазили смо са жељом да победимо, ни у једној утакмици није било калкулација. Већ дуже време негујемо стил игре који се заснива на пас игри. Трудимо се да држимо лопту у свом поседу и тиме умарамо противнике. Стално вршимо притисак на њих и то даје резултате – каже Слободан Максимовић, капитен Лознице.

Он истиче да се екипа летос добро припремила за напорну сезону. Циљ је био прво место и све је ишло по плану, али каже, да нико није очекивао да ће остварити велику предност. Одличним играма и убедљивим победама   умногоме је  допринела изванредна атмосфера у екипи.

– Атмосфера у тиму је здрава, права пријатељска. Све су то добри људи и прави професионалци. Максимално одговорно се односе према својим обавезама. На свакој позицији имамо по два квалитетна играча. У екипи је доста креативних играча који могу сами да реше утакмицу – подсећа Максимовић.

Он наглашава да фудбалерима много значи присуство гледалаца у великом броју. Добри резултати, лепршава и ефикасна игра вратили су навијаче на Градски стадион. Максимовић се нада да ће их у пролећном делу сезоне бити још више.

– Потрудићемо се да наставимо у истом ритму. Нема опуштања. Још ништа није готово и има још доста да се игра. Од првог пролећног кола кренућемо офанзивно. Желимо да питање првака што пре решимо – поручује капитен Лознице.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )