КИК-БОКСЕРИ МИЛОЈЕ И НИКОЛА ПЕТРОВИЋ СВЕТСКИ ПРВАЦИ – ЗЛАТНА БРАЋА ИЗ ЛЕШНИЦЕ

КИК-БОКСЕРИ МИЛОЈЕ И НИКОЛА ПЕТРОВИЋ СВЕТСКИ ПРВАЦИ – ЗЛАТНА БРАЋА ИЗ ЛЕШНИЦЕ

kik boks braca

Браћа Милоје (32) и Никола (24) Петровић поново су протеклог викенда име Лознице узнели до највиших спортских висина освајањем светских титула у кик-боксу, у дисциплинама К1 и фул контак. Чланови Кик-бокс клуба Борац из Лешнице освојили су златне медаље на Светском првенству ЊФМЦ федерације одржаном у хрватском Умагу од 23. до 25. октобра. Док је Николи ово било прво учешће на великом такмичењу, Милоје је пре пар година већ био аматерски првак света у ЊКУ федерацији, а био је златни и на првенствима Балкана, Медитерана, Југославије, Србије и Црне Горе, као и на бројним међународним турнирима. Актуелни је професионални првак Европе. У Умагу није било лако, али мотива није недостајало. Милоје, који се већ 16 година бори у рингу, у финалу К1 дисциплине сусрео се са још једним борцем из Србије, косовским Албанцем Селмијем Дервишоилом који је наступао за БиХ. Ко је у публици трепнуо, борбу није видео.

– Било је ово јако првенство, да бисмо дошли до златне медаље морали смо три борбе да прођемо, а испоставило се да ми је најлакша била управо финална. Био сам изузетно мотивисан и за минут, минут и по решио сам је прекидом. Два везана крошеа и један хај кик (високи ножни ударац) у главу и то је био крај – прича Милоје, додајући да му је први меч са немачким борцем био незгоднији јер је био “стегнут” након године без борби, а у другом је са Украјинцем преломило то што је противнику бројано, иначе је било тесно.

Млађи шампион Никола последњих десет година одмерава снагу у фул контакту, досада је био првак Србије и Црне Горе и освајач неколико међунардоних турнира. У Умагу је на свом првом великом такмичењу стигао до титуле шампиона света до 91 кг убедљиво добивши три борбе на поене. На путу до злата прегазио је Словака, Италијана и у финалу домаћег борца Марка Говекара. Злато око врата спортистима много значи, али браћу је више одушевио дочек који су им у Лешници приредили тамошња Канцеларија за младе и суграђани.

– Нисмо то очекивали и заиста нас је много обрадовало. Много нам значи подршка коју нам суграђани пружају. Борилачки спорт у Србији није у добром стању због недостатка новца, али постижемо добре резултате, посебно када се упореде са улагањима. На такмичење смо отишли захваљујући подршци наших пријатеља, а БК Лозница нам је помогао да обавимо део припрема. За првенство нас је припремао Вук Милисав Симић, а на физичкој снази и експлозивности радили смо са Александром Лекићем из клуба Ас – каже Никола додајући да много значи и то што су градска управа и УФК Лагатор Борцу омогућили тренинге у једној великој просторији лешничке хале.

Шампиони су и тренери, раде са много деце и кажу да је доста даровите, тако да је будућност борилачких спортова у Лозници светла.

За титулу у Лозници

Аматерски првак света Милоје 30. новембра бориће се за исту титулу у професионалној конкуренцији на мечу у Лозници у хали Лагатор. Публика ће пре шампионске борбе моћи да види још девет уводних у боксу и кик-боксу, међу којима ће бити и Николина борба за рејтинг, како би касније дошао у прилику да и сам постане изазивач.

– Ове су ми борбе добро дошле да видим где сам и да ми подигну самопоуздање пред меч у Лозници. У борби за титулу, са Словаком који је брани, даћу све од себе и очекујем победу. Подршка публике много ће ми значити, а планирамо заиста спектакуларно вече – каже изазивач Петровић.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )