ПОСЛЕ ШАПЦА У БЕОГРАД – ИЗЛОЖБА О ЈЕЗИКУ И ПИСМУ

ПОСЛЕ ШАПЦА У БЕОГРАД – ИЗЛОЖБА О ЈЕЗИКУ И ПИСМУ

karavan izlozbe o jeziku i pismu sa izlozbe u sapcu foto s.pajicИзложба из сталне поставке Музеја језика и писма у Тршићу “Српско писмо и језик кроз историју” ауторке Дајане Ђедовић од 16. октобра представљена је у шабачком Културном центру. То је други у низу програма Музеја језика и писма који у Културном центру гостују поводом 200 година од објављивања дела Вука Стефановића Караџића “Писменице” и “Пјеснарице”. Гостовање у Шапцу завршава се данас, а изложба се потом сели и на 59. Међународни сајам књига у Београду.

– Одбор Београдског сајма књига позвао је Музеј језика и писма да у главном програму сајма, а поводом 200 година Вукових књига “Писменица српскога језика” и “Пјеснарица” у хали 2 постави изложбу “Српски језик и писмо кроз историју”. Изложба ће бити отворена у понедељак 27. октобра, а истог дана ће бити одржан и округли сто под називом “Два века од почетка рада Вука Караџића – српска култура и европски концепт” – саопштио је лознички Центар за културу.

Како је наведено, у раду округлог стола учествују стручњаци из Института за српски језик Српске академије наука и уметности, Института за књижевност и уметност Филолошког факултета из Београда и Музеја језика и писма из Тршића. На том округлом столу биће речи о раду Музеја језика и писма и позитивним примерима представљања српске културе у европском контексту. Изложба ће на Сајму књига бити  до затварања сајма, 2. новембра.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )