И ОВЕ ЈЕСЕНИ – ПЛИВАЊЕ У ОКТОБРУ

И ОВЕ ЈЕСЕНИ – ПЛИВАЊЕ У ОКТОБРУ

MILAN ZEC 1Ни ове јесени Милан Јовичић Зец није одустао од традиције купања у Дрини док сви други припремају зимске јакне и потпалу за почетак грејне сезоне. Последње сунчане дане у овој седмици искористио је да се окупа на плажи поред ресторана “МН”, баш као и ранијих година, када је сезону пливања продужавао чак и до Митровдана.

– На двадесетак степени, колико је било у понедељак и уторак, купање у Дрини за мене је нормално. Пре две године купао сам се 7. новембра, уочи Митровдана, на 18 степени, што је за мене пријатна температура – каже бивши фудбалер и дугогодишњи спортски радник. Друштво му често праве неколико пријатеља, Воја, Србо и Марко, док риболовци одмахују руком не изражавајући жељу да се брчкају у реци, која је и лети поприлично хладна. Милан годинама отвара сезону купања још средином априла, а затвара је крајем октобра. Мада календарски није време за купање и сунчање, користи сваки зрак сунца и долази на ово место.

– Пошто су најавили погоршање, искористио сам последњи леп дан за пливање. То не траје дуго, али довољно да се “освежим”. Ако у новембру буде сунца, ето мене поново на плажи – прича Милан и додаје да му купање делује благотворно на здравље јер не памти када је био прехлађен.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )