ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРУПАЊ – КОРЕНИТА – СТАРТ У ПОНЕДЕЉАК

Већ у понедељак могла би да почне реконструкција регионалног пута Крупањ – Коренита преко Столица који је тешко оштећен у мајским поплавама. Предраг Марјановић, заменик председника Општине Крупањ, каже да су представници извођача радова “Уно пројекта” из Београда и  Ј. П. “Србија путеви” у среду обишли трасу пута и најавили скори почетак радова.

– Очекујем  да радови почну у понедељак одмах по потписивању уговора са извођачем. Ово је за нашу оопштину изузетно важан путни правац и сигурно је да ће његова реконструкција трајати најмање осам месеци. Реч је о 11 километара пута, а вредност инвестиције је око 4,5 милиона евра. Радове ће финансирати Евопска Унија. Најпре ће се радити делови који су мање оштећени, а за то време требало би да буду завршени пројекти за деонице на којима су клизишта – каже Марјановић.

Према његовим речима, изградња 18 кућа на локацији Вашариште преко пута аутобуске станице добро напредује. Урађени су темељи, а наредних дана почеће и зидање.

Коначно би требало да почне и изградња десет кућа у селима. Марјановић истиче да су добили обећање да ће радови почети у понедељак 20. октобра.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )