РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ПРВА ЛИГА – ПОБЕДА И ПОРАЗ ЛОЗНИЧАНКИ

РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ПРВА ЛИГА – ПОБЕДА И ПОРАЗ ЛОЗНИЧАНКИ

zrkРукометашице Лознице града забележиле су другу победу у новој прволигашкој сезони. У хали “Лагатор” победиле су београдски Феникс са 22:19. Победа је могла бити и убедљивија јер су Лозничанке имале и шест голова предности. Београђанке ниједном нису биле у прилици да озбиљније угрозе домаћи тим.

– Није било лоше. Задовољан сам игром и борбеношћу наших рукометашица. Неколико играчица било је болесно, али успеле су да издрже и донесу нашем тиму три важна бода. Прилику су добиле и најмлађе рукометашице и успешно су је искористиле. Здравствених проблема имамо и пред меч са Радничким из Обреновца. јањићева се још није опоравила од повреде (сломљен нос) па је питање са којим тимом ћемо отпутовати на Уб (Обреновчанке своје утакмице као домаћини играју на Убу). И поред свих проблема који нас прате оптимиста сам и верујем да можемо изборити победу, мада ни бодом не бисмо били незадовољни – каже Велибор Вујић, тренер Лознице града.

Младе рукометашице ОРК Лознице биле су у прилици да освоје прве прволигашке бодове. У Шапцу су играле одлично против Мачве, али на крају домаћи тим је за гол био бољи (26:25).

– Штета. Играли смо веома добро. Била је то одлична утакмица. Имали смо прилику да победимо, али на крају ништа од тога. Минут и по пре краја имали  смо два гола предности, али нисмо успели је сачувамо. Домаћин је гол одлуке постигао четири секунде пре краја. Изгубили смо, али нисам незадовољан. Из меча у меч играмо све боље. Тим се уиграва и полако све долази на своје место. Имамо само две рукометашице старије од 18 година тако да је наша екипа најмлађа у Лиги. Девојке су изузетно талентоване и уверен сам да ће то у наредним утакмицама доћи до изражаја. Ускоро ћемо успоставити сарадњу са једном од суперлигашких екипа и на тај начин добићемо неколико појачања на двојну регистрацију – каже Михаило Пурић, председник ОРК Лознице.

Због учешћа Цвијићеве и Јанковићеве у кадетској репрезентацији Србије меч са екипом Кучева уместо за викенд биће одигран у уторак (14. октобар) у хали “Лагатор”, а почеће у 18 часова.

Остали резултати 3. кола: Вождовац – Млади радник 34:21, Слога – Пожаревац 23:19, Кучево – Раднички 44:16 и Јуниор 2 – ОРК Београд 22:30.

Слога је прва са 6 бодова, колико има и други Вождовац, треће Кучжево, четврти ОРК Београд и пета Лозница имају по 4, а шеста Мачва, седми пожаревац, осми Млади радник и девети Раднички имају по 2 бода. Без бодова су Феникс, Јуниор 2 и ОРК Лозница.

У четвртом колу састаће се: Раднички – Лозница град, ОРК Лозница – Кужево, Пожаревац – Мачва, Вождовац – Слога, Феникс – Јуниор 2 и Млади радник – ОРК Београд.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )