ШТРАЈК НЕЗАВИСНОГ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ – У ЛОЗНИЦИ ПУН СТРОЈ

ШТРАЈК НЕЗАВИСНОГ СИНДИКАТА ПОЛИЦИЈЕ – У ЛОЗНИЦИ ПУН СТРОЈ

veselin 2

Према речима Веселина Николића, члана председништва Независног синдиката полиције на подручју ПУ Шабац  у штрајку је 80 одсто запослених, док је потпуни одзив у граничној полицији па је на свим прелазима саобраћај успорен.

Штрајка једино нема на подручју полицијске станице у Лозници где већинско чланство има Синдикат полиције Србије.

– Ми смо веома задовољни одзивом чланства који никада није био већи, али још увек нема ни назнака када би могли почети преговори са ресорним министарством. Добијамо подршку синдиката полиције из целог региона, а данас  у Београд долази председник Уједињених синдиката Европе у знак подршке нашим захтевима. Уколико ресорно министарство и даље буде игнорисало наше захтеве, преостаје нам само да радикализујемо штрајк – каже Николић.

Подсетимо, штрајку Независног синдиката полиције који је почео прошлог петка  прикључили су се и чланови Синдиката српске полиције, Независног полицијског синдиката Србије, Синдиката ватрогасаца, као и Синдиката уједињене полиције.

Полицијски синдикати траже продужења Посебног колективног уговора до потписивања новог, исплату заосталих накнада за долазак и одлазак са рада, исплату јубиларних награда као и гаранције да се на запослене неће примењивати додатно смањење плата пошто су пре два месеца смањене за четири хиљаде динара.

По Закону о полицији, они кој су у штрајку поштују минимум процеса рада, односно излазе на интервенције када је угорожена безбедност грађана и имовине, што је био случај током одржавања Параде поноса, док радикализација штрајка подразумева даље смањење обима посла, протесте на улици.

З. В

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )