ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ЛОЗНИЧАНИ ПРЕГАЗИЛИ ЈОШАНИЦУ

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ЛОЗНИЧАНИ ПРЕГАЗИЛИ ЈОШАНИЦУ

maksimovic

Најављивали су победу фудбалери Лознице против Јошанице у Новом Пазару, али сигурно се нису надали овако убедљивом тријумфу. Играли су одлично и славили са 5:0. Голове су дали Катанић, Николић, Миловановић, Максимовић и Требовац. Захваљујући киксу Ваљеваца у Тополи (Карађорђе – Будућност-Крушик 2014. 0:0) Лозничани су коначно преузели врх и намеравају да ту дуго остану иако им тек предстоје велика искушења.

– Већ на полувремену је било 4:0 тако да у наставку није било потребе да превише форсирамо. Била је ово лака победа, а што је веома важно и нападачи су били ефикасни. Углавном стварамо много прилика, али често изостане реализација. Овог пута готово све што смо шутнули ушло је у мрежу. Играли смо по тешком терену (био поплављен), а екипа Јошанице и поред пораза оставила је солидан утисак. Реч је о младом и неискусном саставу и верујем да ће у наставку првенства играти много боље. Наравно, за нас је најважније да наставимо у истом – победничком ритму. Надам се да ће тако и бити – задовољан је Душко Обадовић, тренер Лозничана.

Остали резултати 7. кола: Бане – Железничар 2:0, Шумадија 1903 – Шумадија 4:1, Слога – Семендрија 1924. 3:0, Јасеница 1911 – Победа 2:1 и Звижд – Рудар 1:2. Одложена је утакмица Полет – Јединство.

Лозница на првом месту има 18 бодова, друга је екипа Будућност-Крушика 2014. са 17, трећи је Рудар са 16, на четвртом месту је Шумадија 1903. са 12, пето је Јединство са 11 (утакмица мање), а шеста Слога са 10 бодова. Седми Полет (утакмица мање), осми Железничар и девети Звижд имају по 9, а десета Победа, једанаеста Семендрија 1924. и дванаеста Шумадија по 8 бодова. Тринаести је Бане са 6 бодова колико имају и четрнаесте Јасенице 1911, на петнаестом месту је Јошаница са 4, док је карађорђе последњи са 3 бода.

За викенд ће бити одигране утакимице 8. кола. Лозница ће ситра на Градском стадиону угостити одличну екипу Рудара из Костолца.

– Утакмица против Рудара је изузетно битна. наш циљ је прво место, а једна од најтежих препрека су Костолчани. Имају добар тим и мораћемо да уложимо много напора да их савладамо. Пружићемо све од себе да забележимо нову победу, а надам се да ће и публика доћи у великом броју. Навијачи су наш дванаести играч и њихова подршка нам много значи – каже Обадовић.

У осталим сусретима састаће се: Будућност-Крушик 2014 – Звижд, Победа – Карађорђе, Јединство – Јасеница 1911, Семендрија 1924 – Полет, Шумадија – слога, Железничар – Шумадија 1903. и Јошаница – Бане.

Утакмице ће почети у 15 часова и 30 минута.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )