У ТОКУ КОНКУРС ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ГРАДА – СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Фонд за развој града објавио је 16. септембра конкурс за субвенционисање набавке пластеника, система за наводњавање, ископавање – бушење артерских бунара и вештачко осемењавање уматичених крава-јуница.

–  Субвенције се додељују регистрованим пољопривредним газдинствима у процентуалном износу од 50 одсто од вредности инвестиције, а у максималним износима до 50.000, динара за набавку система за наводњавање, до 100.000 динара за набавку пластеника и до 250.000 динара за ископавање-бушење артерских бунара. У области сточаства субвенција се додељује у максималном износу до 2.000 динара за свако вештачки осемењено уматичено грло-краву или јуницу, у максималном износу по газдинству до 20.000 динара.  За ове субвенције издвојено је  9,1 милион динара из буџета града – каже Никола Драгићевић, директор Фонда за развој града.

Право на коришћење субвенција имају уписани у регистар пољопривредних газдинстава на територији града Лознице,  конкурс ће бити отворен све док се не расподели предвиђени износ за ове намене, а најкасније до 1. децембра.

Иначе, ове године субвенције су добили и воћари и пчелари којима су обезбеђене саднице малина и шљива и кошнице.

 

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )