БОКС: КОВАЧЕВИЋ ОДБРАНИО ТИТУЛУ СВЕТСКОГ ПРВАКА – ШАМПИОНСКИ ПОЈАС ЛОЗНИЦИ

БОКС: КОВАЧЕВИЋ ОДБРАНИО ТИТУЛУ СВЕТСКОГ ПРВАКА – ШАМПИОНСКИ ПОЈАС ЛОЗНИЦИ

boks (1)

Лознички професионални боксер Предраг Ковачевић одбранио је прошлог петка титулу шампиона света у полусредњој категорији у верзији ЊБУ у мечу са Мађаром Ахилом Сабом, одржаном у Спортско-рекреативном комплексу “Сунчана река”. Иако је требало да се бори са Саидом Јазидуом, Танзанијац није добио визу па је противник промењен три дана уочи меча.

Упркос прохладном времену и упорној, правој јесењој киши, која је престала тек десетак минута уочи главне борбе, око шест стотина гледалаца дошло је да подржи шампиона у окршају са незгодним Мађаром. Ковачевић је први део припрема спровео у Минхену, а последњих месец дана у Лозници, спремајући се за Јазидуа и велике је проблеме могла изазвати промена противника непосредно пред борбу. Танзанијац и Мађар су боксери различити “као небо и земља” и док Јазиду боксује у  нормалном гарду, Сабо је “контраш“. Срећом, Ковачевићу такви боксери одговарају, што је још једном доказао боксујући сигурно током свих 12 рунди. Сабо је у последње две покушао да изненади шампиона крошеима, али се Предраг добро чувао.

– Промена противника пред меч могла је бити велики проблем, али мени “леже” контраши па ми није било тешко. Сабо је велики професионалац, нисам желео ништа да ризикујем и да распламсавам борбу, боксовао сам колико је било довољно, а добро сам се спремио и имао сам кондиције за још један меч. Био сам сигуран да водим на поене и по плану сам одбоксовао свих 12 рунди – рекао је Ковачевић после меча.

Он је до титуле дошао победом над немачким боксером Омером Сиалуом почетком маја у Халберштату техничким нокаутом у трећој рунди после годину и по дана проведених у професионалном боксу. До шампионског појаса дошао је у Немачкој прекидом, а одбранио га је у свом крају на поене.

– Много ми је лакше било освојити титулу тамо, него је бранити овде, иако сам то желео. Био сам под великим притиском да не направим грешку баш пред својом публиком на свом првом професионалном мечу у Лозници и Србији уопште. То оптерећење било је велико пре меча, али ми је у рингу много значила подршка публике – причао је шампион огрнут српском тробојком.

Н. Т.

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )