У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ДЕМОКРАТЕ ПОНОВО У ВЛАСТИ?

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ДЕМОКРАТЕ ПОНОВО У ВЛАСТИ?

mz

Наредних дана биће одржана седница СО Мали Зворник, а на њој ће бити изабран нови председник СО, као и чланови Општинског већа. Демократска странка нови члан владајуће коалиције

У владајућој коалицији у Малом Зворнику поново ће доћи до промене. Према речима Драгана Богићевића, председника општине, у коалицију ће ући Демократска странка која има пет одборника, али ће зато из коалиције изаћи Група грађана “За Мали Зворник” коју предводи Радован Тадић, досадашњи председник Скупштине општине (има три одборника).

– Већина од 15 одборника је нестабилна и неодржива тако да смо  морали нешто да учинимо како бисмо имали стабилну већину.  Коалиција ће убудуће имати 17 одборника што ће нам омогућити да имамо сигуран кворум и да лакше доносимо одлуке. На наредној седници која мора бити одржана до 16. септембра биће изабран нови председник Скупштине општине, као и чланови Општинског  већа. Представници Демократске странке заузеће места која су припадала Групи грађана “За Мали Зворник” – каже Богићевић.

Владајућа коалиција у овом граду имала је доста проблема са обезбеђењем кворума протеклих месеци. Да подсетимо – почетком јула седница Скупштине општине одлагана је три пута због недостатка кворума. Одборници опозиције нису се појавили бојкотујући тако усвајање ребаланса буџета без чега није било могуће наставити радове на санацији последица од мајских поплава и клизишта. Радови које је финансирала општина у том тренутку били су у потпуности обустављени. Ипак, владајућа коалиција (СПС, СРС, ЈС и Група грађана “За Мали Зворник”)  успела је  да обезбеди потребну већину од 15 одборника јер је одборничкој групи СПС-а приступио Милош Милић, одборник УРС-а. Седница Скупштине општине на којој је усвојен ребаланс буџета, што је омогућило да радови буду настављени, одржана је 18. јула.. Тада је Богићевић најавио да ће коалицији до почетка септембра приступити још неколико одборника из редова опозиције што се и десило.

Питање је да ли ће бити одржана седница СО заказана за 26. септембар на захтев једанаест одборника опозиције (СНС, ДС, ДСС) који су тражили смену председника и заменика председника СО, као и смену и именовање нових чланова неколико општинских комисија, пошто ће Демократска странка ући у власт у овом граду.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )