НА “МАКС СПОРТ КУПУ 2014” У СТАРОЈ ПАЗОВИ – ДВЕ ХИЉАДЕ ИГРАЧА, А ЛАЗАР НАЈБОЉИ

НА “МАКС СПОРТ КУПУ 2014” У СТАРОЈ ПАЗОВИ – ДВЕ ХИЉАДЕ ИГРАЧА, А ЛАЗАР НАЈБОЉИ

lazar antonic

Осмогодишњи Лозничанин Лазар Антонић Лаки, играч ФК Лозница 2006. годишта, проглашен је у недељу најбољим учесником “Макс спорт купа 2014”, одржаном у Кући фудбала у Старој Пазови, у конкуренцији више од две хиљаде играча из једанаест земаља. Овај ученик ОШ “Јован Цвијић” био је најбољи стрелац у својој генерацији са постигнутих 16 голова од 27, колико је његов тим укупно постигао. На купу су учествовале генерације ФК Лозница од 2003. до 2006. годишта, а најмлађи су, предвођени тренером Марком Деспотовићем, били и најуспешнији, окитили су се златним медаљама победивши у финалу Лазаровим голом са 1:0 новосадску екипу ФК Професор Болесников. 

– За победу на турниру заслужни смо сви. Био сам веома расположен за игру, али без помоћи саиграча не бих могао постићи толико голова и остварити овај успех. Много ми значи подршка другова у клубу, али и у школи. Сви ми кажу да сам добар, а учитељ Станимир Васиљевић, каже да сам најбољи. Волео бих да будем фудбалер кад порастем, али ми је школа на првом месту – каже Лаки којем је Меси узор и који је као најбољи награђен бициклом.

Антонић је звездаш и највише воли да даје голове црно-белима, постигао је изједначујући у Лозници када су са вршњацима играли 2:2, али је позив стигао из Партизана. Према речима Лазаровог оца Златомира, одмах у понедељак ујутру из Партизана су звали да се договоре о сарадњи. За почетак би Лазар требало пар пута месечно да иде на тренинге у Београд и на турнире са вршњацима из Партизана, а како ће се даље одвијати сарадња и Лазарова каријера, зависиће од много тога. Антонићи су чврсто на ногама и свесни су да дар за фудбал постоји, али не журе и знају да је најважније да дечак израсте у доброг човека и заврши школу.

Лазаров старији брат Петар (10) голман је у генерацији 2004. ФК Лозница и најчешће је најбољи чувар мреже на турнирима, а када се у селу нађу испред гола који им је отац направио, распламса се права борба. Нападач вежба гађање, а вратар одбране, али Лаки каже да не “буши” брата јер је “много добар голман”.

 

“Макс спорт куп”

 

На купу у Старој Пазови, одржаном од 26. до 31. августа, учествовало је више од 2.000 играча од 2001. до 2006. годишта из 135 екипа и 11 држава. Поред тимова из Србије, наступале су екипе из Украјине, Мађарске, Грчке, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе и Македоније.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )