ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ТИТУЛА ЈЕ НАША

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ТИТУЛА ЈЕ НАША

loznica

Фудбалска лопта закотрљаће се сутра и на теренима Српске лиге “Запад”. Фудбалери Лознице сјајно су играли у претходној сезони. Заузели су друго место. Били су најуспешнији тим у пролећној полусезони и нису изгубили ниједан меч у том делу. У новом првенству очекивања су много већа. Циљ је јасан, а то је титула и селидба у Прву лигу.

– Спремни смо. Имамо квалитетан тим и верујем да можемо до првог места. Очекујем три бода на старту. Да тако кренемо у победничку мисију. Наравно, да то неће бити лако. Мораћемо много труда да уложимо, али најважније је да можемо освојити титулу што би био леп успех за клуб, али и за наш град – оптимиста је Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

Лозничани ће у првом колу гостовати. У Смедереву ће се састати са екипом Семендрије 1924. (нофоформирана екипа – ујединили се Сељак из Михајловца и Смедерево).

– Реч је о веома доброј и “незгодној” екипи. Неће нам бити нимало лако. Иначе, је у првој утакмици тешко доћи до три бода и против најслабијих екипа, а камо ли против тако квалитетне екипе као што је имају Смедеревци. Ипак, верујем да можемо остварити победу и тако од првог кола кренути у јуриш на прво место. Добро смо радили у припремном периоду. Новајлије (Јанковић, Требовац, Савић, Катанић и Севић) добро су се уклопиле. Првој екипи прикључили смо и шест омладинаца тако да ћемо имати јачи тим него у прошлој сезони. Међутим, још неколико екипа најавило је борбу за сам врх (Рудар из Костолца, Железничар из Лајковца, Полет из Љубића, Будућност-Крушик из Ваљева и Семендриха 1924) тако да нам предстоји много тешких и неизвесних утакмица. У односу на прошлу годину у овој има много више квалитетних екипа у Српској лиги. Неизвесно је да ли ће због повреде играти капитен Максимовић. Сви остали играчи су спремни. Верујем да ћемо се из Смедерева вратити са три бода – поручује Душко Обадовић, тренер Лознице.

Лозничани су у прошлу суботу имали генералну пробу. У Сремској Митровици састали су се са српсколигашем Радничким и победили са 1:0. Стрелац је био Божовић. Била је то добра провера иако Лозница није играла у комплетном саставу.

У осталим сусретима првог кола састаће се: Шумадија (А), – Јединство, Железничар – Победа, Јошаница – Будућност-Крушик, Бане – Рудар, Шумадија 1903 – Звижд, Слога (П0 – Карађорђе и Полет – Јасеница 1911.

Мечеви ће почети у 17 часова и 30 минута.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )