СУТРА У ЛОЗНИЦИ – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА

СУТРА У ЛОЗНИЦИ – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДИЗАЊУ ТЕГОВА

dizanjwe tegova

У Лозници ће сутра по први пут бити одржано такмичење у дизању тегова. Реч је о Првенству Србије за сениорке, јуниорке (појединачно и екипно) и студенткиње (појединачно). Очекује се учешће тридесетак такмичарки из целе Србије.

– Част нам је што имамо прилику да овај спорт промовишемо у Лозници. Велику захвалност дугујемо руководству града за организацију овог такмичења. Дизање тегова је олимпијски спорт још од првих Олимпијских игара, а од две хиљадите године на Олимпијади се у овом спорту такмиче и жене. Већ две године клубови из Лознице активно учествују на такмичењима и за нас су били пријатно изненађење и по броју и по квалитету такмичарки. Захваљујући њиховим активностима одлучили смо  да овде организујемо државно првенство – каже Милан Михаиловић, председник Савеза Србије за дизање тегова.

Љубиша Рајковић, спортски директор Савеза, истиче да је све спремно за такмичење.

– Организатори овог првенства су лознички клубови “Лејди џим” и “Ас”. Потрудили су се да све буде беспрекорно. Настојимо да и на овај начин промовишемо и омасовимо овај спорт. Највеће интересовање за дизање тегова је у Београду, Војводини, на југу Србије и у Лозници – подсећа он.

Такмичење ће бити одржано у склопу обележавања стогодишњице Церске битке. Лозничанке најављују борбу за медаље.

– Очекујем медаљу у јуниорској и у екипној и у појединачној конкуренцији. Наше такмичарке су младе и у сениорској конкуренцији за сада не рачунамо на медаљу. Имамо неколико повређених такмичарки и од њихове спремности много тога зависи. Било би лепо да Лозничани дођу у што већем броју – каже Невена Лекић, председница клуба “Лејди џим”.

Првенство ће бити одржано  у хали “Лагатор”. Почетак је у 20 часова.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )