ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА “МИРИС НАСЛЕЂА” – МИТОЛОГИЈА У САВРЕМЕНОМ СВЕТУ (МОДЕРНОМ РУХУ)

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА “МИРИС НАСЛЕЂА” – МИТОЛОГИЈА У САВРЕМЕНОМ СВЕТУ (МОДЕРНОМ РУХУ)

KNJIGA

Књига “Мирис наслеђа” младе ауторке Дрине Штајнберг представљена је прошлог петка на књижевној вечери у Библиотеци Вуковог завичаја. О роману су поред списатељице говорили рецензент Драган Тошић, и књижевница Марица Поповић,  иначе власница издавачке куће “Плави феникс” у чијем издању је изашло ово дело.

 – Књига “Мирис наслеђа” је моја прва објављена књига из оквира трилогије “Пурпур Арконе” чија је тематика старословенска митологија. Циљ овог романа је да се читаоци кроз савремену и занимиљиву љубавну причу упознају са старословенским боговима о којима мало знају. Жанр књиге је претежно епска фантазија иако је почетак приче романса, па ће сама радња привући и жене и мушкарце да је читају. Ово је прво представљање романа, а касније ће бити организоване књижевне вечери и у другим градовима – рекла је Дрина Штајнберг, ауторка књиге.

Према речима, Драгана Тошића, рецензента књиге, “Мирис наслеђа” је изузетно добар спој савремене тематике и тема везаних за старословенску митологију.

 – Ауторка је лепо уклопила и обликовала целу причу која до средине има уобичајени ток, а онда настаје шок и за главну јунакињу и за читаоце који ће то на различите начине доживети. Крај књиге је такође изненађујући, баш зато што се очекује наставак – истакао је Тошић.

Марица Поповић је истакла да се ова књига  издваја по тематици као и по једноставном и лаком начину писања и, како каже, уверена је да ће држати пажњу читалаца.

А. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )