ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ПРЕМА ПОДАЦИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ – ГОРЕ-ДОЛЕ

ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ПРЕМА ПОДАЦИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ – ГОРЕ-ДОЛЕ

loznica

Друго тромесечје, обележено катастрофалним поплавама које су тешко погодиле наш крај, донело је и негативне промене у евиденцији Агенције за привредне регистре што се тиче привредника на подручју Лознице. Ипак, мада је током последња три месеца угашено 14 привредних друштава, а основано упола мање, шестомесечни резултат је позитиван јер је у посао ушло шест предузећа више него што их је нестало са списка. На полугодишњем нивоу и предузетника је више за 29, али је током другог тромесечја основано 70 радњи, а две више су угашене.

У окружењу има и напретка и назадовања. Рађевина је остала без два предузећа, али их је толико и основано док је седам предузетника остало без посла, а три више се усудило да га покрене. На полугодишњем нивоу затворено је 14 радњи, а 11 више је основано, тако да су Рађевци у плусу пошто је код привредних друштава резултат нерешен 3:3.

У Малом Зворнику су остали на два основана предузећа ове године пошто у другом тромесечју ниједно није покренуто, али је добро то што нема угашених током полугодишта. Међутим, за првих шест месеци четири је радње мање, 18 је основано, 22 су угашене, а током пролећа седам је Малозворничана окончало пловидбу немирним водама предузетништва, а један мање се отиснуо на њу.

Азбуковица је током пролећа остала без једног предузећа, а ниједно није покренуто, што је бољи резултат него у прва три месеца кад је основано једно, али су четири нестала. Ствари су се поправиле у предузетништву, иако су баш као и током прва три месеца основане 32 радње, угашено их је осам мање.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )