НОВИ ОБРТ У МАЛОМ  ЗВОРНИКУ – УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

НОВИ ОБРТ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Dragan Bogicevic

Владајућа коалиција у Малом Зворнику обезбедила већину и одржала седницу Скупштине општине. Одборници усвојили ребаланс буџета и тако омогућили наставак радова на санацији штета од поплава

После два одлагања због недостатка кворума, прошлог петка  одржана је седница Скупштине општине Мали Зворник. Седница је била заказана за 29. август уз могућност да се, уколико буде обезбеђен кворум, одржи и раније што се и десило. Одборничкој групи СПС-а приступио је Милош Милић, одборник УРС-а што је владајућој коалицији (СПС, СРС, ЈС и Група грађана “За Мали Зворник”) омогућило да има већину.

– Имаћемо  стабилну већину и верујем да убудуће неће бити проблема око одржавања седница. Тренутно коалиција има 15 одборника, а имамо најаву да ће до наредне седнице у септембру одборничкој групи СПС-а приступитие још три одборника из редова опозиције. Најважније је да смо донели одлуку о ребалансу буџета за ову годину и он  сада износи око 593 милиона динара (буџет за 2014. годину био око 430 милиона динара). На овај начин обезбедили смо средства за наставак радова на санацији последица од поплава и клизишта и већина новца ће бити утрошена управо на те активности – каже Драган Богићевић, председник Општине Мали Зворник.

Према његовим речима, ускоро ће почети радови на спајању водовода из Малог Зворника и Доње Борине јер вода из постојећег локалног водовода није за пиће.

– Урађен је и пројекат за санацију клизишта код старог пешачког моста, као и техничка контрола пројекта за санацију моста. Очекујемо да Министарство саобраћаја што пре распише тендере за ове пројекте и надамо се да ће радови ускоро почети – истиче председник малозворничке општине.

На седници локалног парламента за заменика председника Скупштине општине изабран је Богдан Дукић из СПС-а. Он је исту функцију обављао и у време када је на месту председника општине био Миодраг Лазић (СПС)  који је смењен  почетком фебруара. Тада је, како је законом предвиђено, смењена и комплетна извршна власт, а  Дукићу је враћен мандат одборника.

Због летње паузе, скупштина се неће састајати до септембра. За 26. септембар заказана је седница на захтев 11 одборника опозиције (СНС, ДС и ДСС) који траже смену председника и заменика председника СО, као и смену и именовање нових чланова неколико општинских комисија.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )