У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – СКУПШТИНА НА ЛЕТЊОЈ ПАУЗИ

mali zvornik

Политичка превирања у Малом Зворнику резултирала су неуспелим одржавањем 19. седнице, која је већ два пута одлагана због мањка кворума и избегавања опозиције да усвоји ребаланс буџета, али и бојкотом 20. седнице коју је захтевало 15 одборника опозиционих странака, на којој су планирали смену скупштинског руководства. Због летње паузе, прва седница је заказана за 29. август, док је друга (опозициона) најављена за 26. септембар

Скупштина општине Мали Зворник, која је почетком јула у два наврата одлагана због недостатка кворума, није одржана ни у петак 11. јула, за када је била поново заказана. Према речима председника општине Драгана Богићевића (СПС), седница ни овај пут није одржана јер се одборници из опозиције поново нису појавили, бојкотујући на тај начин усвајање ребаланса буџета, без чега није могуће ништа радити ни на санацији последица поплава и клизишта у општини у којој је и даље на снази ванредна ситуација.

– Одборници опозиције (СНС, ДС и ДСС) све то раде у циљу преузимања власти. Неусвајањем буџета све је стало и ми не можемо да функционишемо – каже Богићевић.

Он је потврдио да је на захтев групе од 15 одборника (од укупно 29), председник СО Радован Тадић у четвртак 10. јула сазвао и 20. редовну седницу за 11. јул у 12 сати, али да ни на њој није било кворума јер опозиција није дошла, тако да није ни било прилике да се изгласа неповерење општинском руководству које предводи СПС уз подршку СРС, ЈС и Групе грађана “За Мали Зворник”. Зоран Јевтић, председник ОО СНС објашњава да због неодложних приватних обавеза, седници није могао да присуствује један одборник ДС, па тако опозиција није могла имати потребних 15 гласова за смену власти.

– И 20. седница је заказана у року мањем од 24 часа, а скупштинско руководство имало је податак да њој неће присуствовати један одборник ДС-а. Ми смо поново поднели захтев за смену председника и заменика председника Скупштине и тражимо да седница буде заказана у законски предвиђеном року од 15 дана – каже Јевтић.

Председник Богићевић подсећа да је опозиција предложила и дневни ред којим поред захтева за смену председника и заменика председника СО, траже и смену и именовање нових чланова неколико општинских комисија.

– Пошто 15. јула почиње летња пауза, скупштина коју је захтевала опозиција заказана је за 26. септембар, а седницу коју већ трећи пут одлажемо, заказали смо за 29. август уз могућност да, уколико обезбедимо кворум, можемо је одржати и пре, можда већ и наредних дана. Ми ћемо то покушати да урадимо јер нам је циљ да се што пре изгласа ребаланс буџета, како бисмо наставили да радимо. Апелујем на опозиционе одборнике јер усвајање ребаланса није ствар политике већ начин да наставимо да помажемо грађанима који су претрпели штете од поплава и клизишта – наглашава председник општине и додаје да се на новом захтеву опозиције, који је предат прошлог петка, налази 11 потписа одборника.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )