ПРЕВИРАЊА У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ТРАЖЕ СМЕНУ РУКОВОДСТВА

ПРЕВИРАЊА У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ТРАЖЕ СМЕНУ РУКОВОДСТВА

mali z

За данас је заказана седница СО Мали Зворник која је због недостатка два пута одлагана. Опозиција тражи промену власти, док позиција сматра да се ванредна ситуација у општини користи у политичке сврхе

Одборници СНС, ДС, ДСС, УРС и један самостални одборник у локалном парламенту Малог Зворника поднели су прошлог четвртка захтев за смену председника и заменика председника Скупштине општине, као и предлог дневног реда за наредну седницу Скупштине. Према речима Зорана Јевтића, председника ОО СНС, овај договор опозиције резултат је вишемесечних разговора у којима је лоше оцењен рад општинског руководства.

– Коалициони споразум уједињене опозиције и званично ћемо потписати, а познато је да је последња седница прекинута због недостатка кворума јер смо напустили заседање незадовољни предлогом о ребалансу општинског буџета, који је урађен на брзину. Нисмо желели да учествујемо у његовом усвајању – каже Јевтић и додаје да су припремили и дневни ред за нову седницу СО на којој би били изгласани нови лидери општине.

Драган Богићевић (СПС), председник општине, потврдио је су ови одборници поднели захтев за смену руководства али и да седница са дневним редом који су предложили не може бити одржана пре него што се заврши седница која је почетком прошле недеље два пута одложена, а потом заказана за данас (11. јул)

– Није могуће одржати нову седницу док се не донесу закључци седнице која је требало да буде завршена али због опструкције неких одборника, предвођених СНС-ом, није ни одржана. Пошто се наредне седмице прави и летња пауза, питање је како ће се даље одвијати ствари у локалном парламенту – каже Богићевић и подсећа да су од 1. јула обустављени сви радови на санацији последица мајских поплава јер до тог датума није усвојен предложени ребаланс буџета а да су на терену стали само припадници Војске Србије.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )