НА АУКЦИЈИ “ЗАЈАЧИНЕ” ИМОВИНЕ – ПРОДАТЕ САМО ДВЕ ПАРЦЕЛЕ И ЏИП

НА АУКЦИЈИ “ЗАЈАЧИНЕ” ИМОВИНЕ – ПРОДАТЕ САМО ДВЕ ПАРЦЕЛЕ И ЏИП

imovina zajace

Пореска управа је због дугова за порез “Фармакому” одузела 3,8 хектара земље и пет објеката у власништву РТ “Зајача”. На јавној продаји заплењене имовине, продат само џип “тојота” и две катастарске парцеле

На недавној јавној продаји имовине РТ “Зајача”, која је у власништву концерна “Фармаком МБ”, у лозничкој филијали Пореске управе заинтересованих купаца било је само за неколико парцела и џип “тојота”, који је понуђен као део заплењене имовине због дуговања за порез власника “Фармакома”. Како је нашем листу потврђено из Бироа за информисање Министарства финансија, почетна вредност возила била је близу два милиона динара, а двојица понуђача уплатили су депозит од десет одсто. Међутим, како један од понуђача (правно лице) није имао доказ о измиреним пореским обавезама, није могао учествовати у усменом јавном надметању, те је возило продато непосредном погодбом једином присутном понуђачу и то за око милион и 200 хиљада динара.

– Купац је дужан да разлику између купопродајне цене и положеног депозита уплати у року од осам дана од дана продаје. Депозит овог купца распоређен је у корист рачуна јавних прихода са позивом на ПИБ пореског обвезника – кажу у Бироу.

Како је још наведено, истог дана одржано је усмено јавно надметање за продају непокретности истог пореског обвезника, а укупна почетна вреднодст непокретности за које је оглашена продаја износила је близу 18 и по милиона динара. Пријавила су се три заинтресована понуђача, од којих је један уплатио депозит ради куповине свих непокретности, док су двојица понуђача уплатила депозит ради куповине само за две катастарске парцеле и то шуму пете класе површине 4,74 ара, чија почетна вредност је 5.546 динара и њиву пете класе површине 2,47 ари, чија је почетна вредност око 29.000 динара.

– Обе ове парцеле су продате и то двојици понуђача по једна парцела. Купопродајна цена и једне и друге парцеле је по 22.000 динара. За једну парцелу купопродајна цена од 22.000 динара наплаћена је у целости и распоређена на уплатне рачуне јавних прихода, док за другу купац има могућност да разлику између купопродајне цене и уплаћеног депозита уплати у року од осам дана од дана продаје. У односу на остале непокретности није било услова за одржавање усменог јавног надметања јер је за њих био заинтересован само један понуђач – објашњавају из Бироа.

Како је раније објављено, Пореска управа је због дугова за порез власнику “Фармакома” одузела 3,8 хектара земље и пет објеката у власништву његовог РТ “Зајача”, а дуг за порез износи око 3,2 милиона евра.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )