КОНЦЕРТ У ЛЕШНИЦИ – НА МЛАДИМА СВЕТ ОСТАЈЕ

КОНЦЕРТ У ЛЕШНИЦИ – НА МЛАДИМА СВЕТ ОСТАЈЕ

Naklon publici

Ивањдански вашар у Лешници и ове године зачињен је звуком рока. Наступале су рок групе из Лознице и Лешнице – „Соло“, „Крос роад“,“Црне стреле“, „Аполо“ и  ВИС „Кондори“

 

После четири концерта које су сваког 7. јула, на Ивањдан, организовали у Лешници,  музички ветерани ВИС „Кондори“ одлучили су да ове године „штафетну палицу“ препусте млађим музичким снагама. Кажу, разлог је финансијске природе.

– Прошле године смо сами финансирали цео концерт пошто локална самоуправа није испунила обећање  да ће нам помоћи. Ове године смо хтели да уприличимо хуманитарни концерт где би сав приход отишао на помоћ угроженима од поплава, али смо и од тога одусстали јер смо видели да је то не могуће спровести. За организацију концерта су се у међувремену  јавили из рок састава „Аполо“ а и време је да млади преузму мало терета на себе – рекао нам је Слободан Маринковић Роки из „Кондора“.

И тако, захваљујући младим снагама ивањдански концерт је ипак одржан. На  бини су се од осам сати увече па све до „тамо негде иза поноћи“, смењивале рок групе „Соло“ и „Кросс роад“ из Лознице и „ Црне стреле“, „Аполо“ и ВИС Кондори“ из Лешнице.

Да је група „Аполо“, која у садашњем саставу постоји две године,  прави наследник „Кондора“, показује и сличан репертоар који изводе. Ту су песме „Дивљих јагода“, „Освајача“ али и савременије које данашња омладина ипак више слуша. Александар Атанацковић (17), соло гитариста групе „Аполо“ каже нам да је свемирском називу групе кумовао његов отац, да се већини није свидео, али да су га на крају ипак прихватили. Два члана групе имају по деветнаест а  двојица по четрнаест година,  иду у школу, и пошто их публика добро прихвата, надају се да ће имати музичку будућност. Планирају да се пријаве на „Зајечарску гитаријаду“ на којој ће наступити са својом ауторском песмом.

Како нам је рекао Жељко Ђукановић (19), певач ове групе, главне конце вуче Александар,  али ће у стварању учествовати и сви чланови групе.

Да ће следеће године бити још боље, обећава Марко Пешић из Канцеларије за младе у Лешници која је, уз помоћ локалне самоуправе, финансирала овај музички доживљај.

 

ИНФО-ЦЕНТАР

 

У сутерену спортске хале у Лешници где се адаптира и простор за Канцеларију за младе, наредних месец дана биће отворен “Теленор инфо-центар”.

Према речима Марка Пешића, из ове Канцеларије, „Теленор“ је, поред рачунара, обезбедио  и бесплатан интернет.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )