НАШИ СМО – ЖУРКА

НАШИ СМО – ЖУРКА

Zorica VisnjicЧим се појавио у јавности Беба Поповић, било је јасно да журка почиње. И таман док смо одгонетали одакле и зашто Милу Ђукановићу пада на памет да пореди 2014. са 2003. годином у Србији и како он дође до сличности између Ђинђића и Вучића, из бекстејџа излети Беба. И би ми јасно да је Мило наступио тек као предгрупа. Он, вели, потврђује да је исто тако све било око Ђинђића. Помислих, наивно, ово се Вучићу никако неће свидети, где да га пореди са оним против којег се борио од свог пунолетства и чију је таблу са именом скидао са зида, али није то тако важно. Ватра је наложена ко зна кад, а ми смо стигли пред крај журке. Дакле, ако Беба не лаже, он од пре две године  сарађује са српским премијером, некада се чују по два, три пута дневно, некада се не виде и по петнаестак дана. Није му, каже званично саветник, али му савете не ускраћује. Могу да замислим како изгледа када човек, који ниједном  медију у Србији није остао у пријатној успомени, ложи човека који је убеђен да му медији раде о глави. Ту сајтови сами падају.

Својевремено сам једног лозничког политичара који је био у сличном трипу питала да ли му његови сарадници некада донесу неку лепу вест, у смислу да је неко било шта лепо рекао о њему. Не. Ни о Вашој политици, ни о Вама као о човеку? Не. И ту вам ништа није чудно? Не. Да ли Вам је пало на памет да лепе вести немају цену, да се само лоше добро продају? Ако Ваши сарадници сваког дана саопште по једну нову лошу вест и прокажу новог непријатеља, онда расте њихова цена јер добро је имати одане људе међу толиким непријатељима. Знам да није ни покушао да разуме о чему говорим. Тако то бива у почетку, а после када и сами схвате, већ је касно, пријатељи су већ одрадили своје. У Вучићевом случају, сигурно није много другачије. Срећом, Беба је био прегласан па је свашта напричао у “Утиску недеље” – има Институт за јавну политику (ето одговора) и помаже Влади Србије нешто у вези са ЕУ, а предложио је, каже, да Влада оснује етички комитет. А, само десетак минута раније признао је да са задовољством шерује свим редакцијама и свим знаним и незнаним  болесни порно снимак на којем је наводно првакиња утицајне црногорске НВО. Наравно, реч је о особи која оштро критикује Мила Ђукановића. Каква препорука за етички комитет и за све добре услуге везане за медије. Нарочито за оне које није апострофирао као “владине медије”. Ценим да ће се Беба после овог излета вратити у илегалу јер је лоше обавио посао, али журка још није готова, само се преселила у таблоиде. Какав је то окршај, какво разоткривање све наказности противприродног блуда између политике, полиције, служби и високотиражних мајстора спина.  Читајте ових дана “Курир” и “Информер”, ако хоћете, баш, да знате.

И ја потроших све редове, а не стигох ништа да кажем ни о Шешељу ни о Закону о раду, а хтела сам и на те журке да вас поведем. Другом приликом, неће се то још завршити.

Осим, ако се договоримо да останемо код куће са кокицама.

Зорица Вишњић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )