РЕГУЛАТОРНА РЕФОРМА – ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ – ЈЕДИНСТВЕНИ ШАЛТЕР – БРЖИ ПОСТУПАК

Prorokol potpisan sledi sprovodjenje

Потписивањем Протокола о сарадњи градске управе, седам локалних јавних предузећа и установа, Електродистрибуције и Републичког геодетског завода у Лозници су створени услови за успостављање јединственог шалтера и поједностављивање административних процедура. На овај начин Лозница се сврстала у мали број градова који су скинули терет прибављања докумената са странака

Пројекат “Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу” спроводи се у Лозници последњих годину дана у сарадњи са Центром за добро управљање “Оптимус” и Сталном конференцијом градова и општина. У среду су у градској управи градоначелник Видоје Пертровић и директори седам лозничких јавних предузећа и установа као и представници Електродистрибуције и Републичког геодетског завода потписали протокол о сарадњи. Када за тридесетак дана протокол почне да се примењује и у пракси, странкама ће поступак добијања дозвола бити знатно једноставнији, бржи и јефтинији. Регулаторном реформом унапређује се рад администрације, одређена документа ће бити прибављана по службеној дужности, а странке више неће морати да обилазе више шалтера, већ ће цео посао завршавати на једном и у тачно одређеним роковима. У наредном периоду настојаће се да протокол буде потписан и са другим републичким институцијама на локалном нивоу.  Градоначелник Видоје Петровић истакао је значај регулаторне реформе за побољшање услова пословања у Лозници.

– Циљ нам је да све процедуре приближимо онима због којих и постојимо. Лозница је потписивањем овог протокола омогућила успостављање јединственог шалтера за грађевинске процедуре и то пре доношења закона који ће то увести као обавезу локалних самоуправа. Регулаторне реформе наставићемо и даље унапређујући пословно окружење у граду, а успећемо када будемо поједноставили процедуре, скратили рокове и када корисници буду задовољни – рекао је градоначелник.

У Лозници су кроз регулаторну реформу поједностављени административни поступци, убрзано је прибављање документације тиме што се то ради по службеној дужности, смањене су одређене таксе и накнаде, чиме је остварена и значајна уштеда.

Н. Т.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )