ОД ДАНАС У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – СЛОБОДНА ЗОНА

ОД ДАНАС У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – СЛОБОДНА ЗОНА

slobodna zona

После мајских поплава које су га прекинуле након приказивања у два од двадесетак градова које би требало да посети, филмски фестивал “Слободна зона” наставља овогодишњу турнеју пројекцијама у Лозници. Од данас до недеље у Омладинском центру, односно у дворишту Гимназије “Вук Караџић”, биће приказана три филма. Вечерас у осам увече приказује се белгијски филм “Прекинути круг”, сутра хрватско-немачко-румунска документарна копродукција “Гангстер те воли”, а последњег дана публика ће моћи да погледа казахстанско-француско-немачки филм “Часови хармоније”. Уколико временске прилике то дозволе, филмови ће бити приказивани у биоскопу на отвореном, а у случају кише, пројекције ће бити премештене у велику салу Омладинског центра.

– Филмови су намењени пре свега младима јер имају изражен образовни карактер, али и свима другима пошто говоре о различитим животним ситуацијама. Замислили смо да се пројекције одржавају на отвореном сматрајући да ће то привући још више публике. То је наш својеврсни пилот-пројекат и, у зависности од тога како ће протећи, планирамо да приређујемо филмске пројекције на отвореном и на другим местима у граду на којима је то могуће. Базен и амфитеатри код старе цркве и у Омладинском парку на Лагатору добра су места за овакве пројекције – каже Бојан Лучић, координатор Фестивала из Канцеларије за младе.

Лозница је прво место у којем се ови филмови приказују после катастрофалних прошломесечних поплава, а како је фестивал и досада привлачио пажњу, у КЗМ очекују одличну посећеност. Медијски покровитељи фестивала су, поред Б92, Блица онлајн и неких других националних медија, и Лозничке новости као и Лотел.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )