У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА

У ВУКОВОМ ДОМУ КУЛТУРЕ – ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА

dg

Свечаном академијом ове седмице  обележен је  16. јун, Дан града. Повељу града добили су Стална конференција градова и општина,  Национална алијанса за локални и економски развој (НАЛЕД) и ОШ “Кадињача”. Позитивним  примерима из праксе стицали смо сертификате и успешно допринели да постанемо отворен град у који долазе инвеститори,  град у којем се стварају шансе за младе људе, отварају  академске студије, да ово  буде регионални центар, рекао је градоначелник

Дан града, 16. јун, Лозница је обележила у понедељак свечаном академијом у Вуковом дому културе у присуству угледних званица из политичког, привредног и културног живота града, и бројних пријатеља.  У развој Лознице уткана је велика енергија, посвећеност и осведочена потреба да у модерном добу  наша Лозница буде и остане увек своја, довољно присутна и видљива  Србији, Европи, свету, рекао је на почетку скупа градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Приказати  развој нашег града у садашњем времену није лако, нити захвално, рекао је он и истакао да Лозница минулих година није као алиби користила светску економску кризу.

– Где бисмо се ми затекли да смо се тако понашали, да ли би Лозница имала ово што данас има? Када упоредимо 2014. са деценијом пре, присећања су постскрипт око три стотине од сигурно дупло више реализованих пројеката који су постали ново, много лепше и уређеније лице Лознице. Њене путне, комуналне, енергетске и друге инфраструктуре, унапређивања у раду  градске управе,  нових инвестиција у култури, здравству, просвети, што је потврда јаке радне и политичке воље која није недостајала ни код реконструкције Вуковог трга, изградње базена на Лагатору, топлане, обданишта за 300 малишана, 300 километара гасовода, и још толико асфалтираних и категорисаних  путева. У тешким данима, од 14. маја ми нисмо имали пречих послова него да будемо уз свој народ, своје грађане са којима смо делили невољу, пружали и затражили подршку државе – рекао је Петровић.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )