ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ЛОЗНИЧАНИ ДРУГИ

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ЛОЗНИЧАНИ ДРУГИ

loznica prvi tim jovanovic

У недељу је спуштена завеса на првенство у Српској лиги “Запад”. Прво место освојила је Мачва из Шапца и од јесени ће се такмичити у Првој лиги. Лозница је остварила леп успех освајањем другог места. Заостатак из првог дела првенства (шест бодова) био је ипак превелик тако да Лозничани и поред велике борбе и одличних резултата овог пролећа нису успели да престигну Шапчане.

У последњем колу Лозница је гостовала у Михајловцу где се састала са екипом Сељака. Меч је завршен без победника (3:3) иако су Лозничани на полувремену водили са 3:1. Голове за госте дали су Ђурић, Јовановић и Павловић.

– Била је то добра утакмица. Имали смо прилику да победимо, али смо се у другом полувремену мало опустили тако да је домаћин успео да изједначи. Задовољан сам оним што смо остварили у овом првенству. После четири сезоне вратили смо се у Српску лигу и одмах смо се укључили у борбу за прво место што је за сваку похвалу.  Велики је ово успех. Нисмо изгубили ниједну утакмицу овог пролећа и мислим да се то до сада никада није десило. Освојили смо 37 бодова, а примили смо само пет голова и најуспешнији смо тим у пролећном делу првенства. Током првенства имали смо доста проблема због повреда играча, али смо и поред тога успели да подигнемо игру на висок ниво, а да при томе остваримо и добар резултат. Важно је и да смо консолидовали клуб, као и то да се публика вратила на стадион. Најазлужнији за овај резултат су играчи. Честитам Мачви на првом месту. Заслужено су освојили титулу. Добро су играли током целе сезоне – каже Душко Обадовић, тренер Лознице.

Мачва је у последњем колу у Шапцу победила екипу Шапина са 2:0 и тако потврдила титулу.

Остали резултати: Рудар (К) – Победа 1:0, Млади радник – Железничар 2:3, Јасеница 1911 – Партизан (Б. Б.) 4:1, Полет – Бане 2:0, Крушик – Слобода 2:0 и Јошаница – Шумадија 0:1.

Прво место освојила је Мачва са 68 бодова, друга Лозница и трећи Полет имају по 63, на четвртом месту је Железничар са 55, док пете Шапине и шести Рудар имају по 49 бодова. Победа на седмом и Јошаница на осмом месту имају по 41 бод, на деветом месту је екипа Сељака са 37, десети је Бане са 35, једанаести Крушик и дванаеста Шумадија имају по 33 бода. Из лиге су испали Јасеница 1911. са 24 бода, Млади радник са 23 и Слобода са 18 бодова.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )