Градоначелник Видоје Петровић уочи Дана Града – МОРАЋЕМО МНОГО ДА РАДИМО

Градоначелник Видоје Петровић уочи Дана Града – МОРАЋЕМО МНОГО ДА РАДИМО

vidoje

Ово је време у којем морамо показати међусобну солидарност, време у којем разум треба да доминира над свим другим, време у којем ћемо морати ужасно много да радимо, каже градоначел-ник Лознице Видоје Петровић уочи 16. јуна,  Дана града

У данима када се отклањају последице недавних поплава, у којима је Лозница према првим проценама претрпела штету од 1,6 милијарди динара, Дан града биће обележен скромније него ранијих година. Током мајских поплава у лозничком крају под водом се нашло више од 5.000 домаћинстава, 6.030 хектара пољопривредног земљишта, оштећена је путна инфраструктура и мостови, а Лозница, каже градоначелник Видоје Петровић, до сада није имала никакву помоћ са централног нивоа.

– Одбранили  смо што је било могуће, међутим, штета је велика и о њој су надлежни обавештени.  Остали су проблеми и очекујемо помоћ државе и међународне заједнице, а учинили смо све да будемо спремни за њу. Проблеме праве и клизишта, регистровано их је око 330, због чега је до сада десет породица исељено из кућа, а још 39 је угрожено. За предстојећу градску скупштину спремамо предлог да град обезбеди локацију, а да од владе и европских фондова, пре свега за обнову од елементарних непогода, тражимо помоћ у монтажним кућама за породице које ће морати да се иселе. Највероватније ћемо на тој седници донети и одлуку да део средстава Фонда за развој града усмеримо као подршку пољопривреди. Ово ће бити тешка година у којој ћемо се бавити санирањем последица незапамћених поплава – каже Петровић.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )