ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ “ЈА ИЛИ НЕКО ДРУГИ” – БЕГ ИЗ СТВАРНОГ У БОЉИ СВЕТ

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ “ЈА ИЛИ НЕКО ДРУГИ” – БЕГ ИЗ СТВАРНОГ У БОЉИ СВЕТ

26

Представа која разоткрива последице потрошачког друштва и отуђености људи, добро прихваћена на премијерном извођењу у Вуковом дому културе, а млади глумци награђени бурним аплаузом чему је допринела и одлука да играју у хуманитарне сврхе

Представа “Ја или неко други” у режији Мирослава Савића и Бранка Перишића премијерно је изведена у Вуковом дому културе у понедељак, а сав приход од продатих улазница дат је у хуманитарни фонд за пострадале од поплава.

 – Када смо почели да радимо са овим младим људима пре шест месеци, у прва три смо имали радионице на којима смо испитивали њихов таленат, глумачке способности и развијали опуштеност. Идеја је била да од омладинског ансамбла КУД “Караџић” направимо јаку екипу за фестивале и такмичарски програм и мислим да смо успели пошто је представа добра. Она пре свега критикује потрошачко друштво које нема осећања и живи у виртуелном свету друштвених мрежа и медија који су утицали на отуђење људи – истакао је Мирослав Савић, режисер представе.

Како каже, план је да представу изводе у јуну за средње школе у Лозници и да наступају на фестивалима у септембру, а за даље ће видети.

 – Уживала сам у припремама које су трајале око три месеца. Како бих се унела у улогу покушала сам да реконструишем сваки детаљ из периода детињства када сам имала 8 година, јер радња почиње тада, а завршава се када девојчица има 18,  колико ја сада имам – рекла је Марија Милутиновић која игра главну женску улогу у представи.

Према речима Николе Рашевића, који је главни мушки лик, било је тешко да се уживи у улогу човека који има 50 година и који ради ствари које он не може ни да замисли.

 – Он је психопата, али је јако паметан и зна доста о животу и има другачије ставове према друштву због којих га други одбацују. Жели да заштити девојчицу од спољног света због чега ју је отео, сматрајући да је боље да одраста у подруму него у лошој породици у којој родитељи немају времена за њу и не посвећују јој пажњу – објашњава он.

Катарина Полић која тумачи телевизијску уредницу истиче да новинари у представи праве сензације на окрутан начин, не марећи за проблеме и осећања људи, а све у циљу постизања вишег рејтинга и репутације.

– Ово је озбиљан драмски текст за наше године у ком се прожимају све поре друштва које нема систем вредности – истиче Павле Павловић, један од глумаца.

Мина Перић, телевизијска водитељка у представи, каже да се брзо припремила за улогу гледајући шта се дешава на малим екранима.

 – Улоге су искарикиране тако да није било тешко унети се у њих, а  модерна мама коју глумим треба да покаже како ниједан родитељ не сме да се понаша – напомиње глумица Александра Милићевић. Како наводи глумац Александар Касалица, у улози оца бизнисмена, у потпуности се пронашао дан пред почетак представе, а породица које не маре за децу данас има свугде.

Ово је друга представа у режији младих  глумаца Мирослава Савића и Бранка Перишића који су недавно дипломирали у класи Ирфана Менсура.

А. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )