ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР ОД 5. ДО 8. ЈУНА – У ДУХУ ХУМАНОСТИ

Програм 43. Ђачког Вуковог сабора, који је због поплава одложен, биће одржан од 5. до 8. јуна, саопштио је лознички Центар за културу “Вук Караџић”. Намера организатора и учесника је да током трајања сабора пошаљу, у Вуковом духу, поруку својим вршњацима у настрадалим подручјима да се пријатељ у невољи познаје те да ће они наредних дана прикупљати свеске, књиге и школски прибор за ђаке у крупањским основним школама као и књиге за библиотеку у Обреновцу.

– Пријатељ се у невољи познаје, као злато у ватри – ова пословица порука је овогодишњег сабора који ће бити одржан у Лозници и Тршићу. Позивамо лозничке основце и средњошколце да се придруже овој акцији и да од 4. до 7. јуна донесу свеске, школски прибор, лектиру и друге књиге у просторије Вуковог дома културе. Уједно позив је упућен и свим књижарима и штампарима из нашег града да се прикључе акцији – каже Дајана Ђедовић, директорка Центра за културу.

Републичко текмичење из српског језика за основце и средњошколце биће одржано током овог викенда (31. маја. и 1. јуна), а не у време саборовања јер су у том периоду пријемни у специјализованим средњим школама.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )