ПОПЛАВА ОДНЕЛА ЦЕО БУЏЕТ

ПОПЛАВА ОДНЕЛА ЦЕО БУЏЕТ

FOTO POPLAVA

Штета причињена на целокупној територији Лознице прошлонедељном катастрофалном поплавом према прелиминарним проценама је око 1,6 милијарди динара, што је приближно износу годишњег буџета града. Градоначелник Лознице Видоје Петровић о томе је информисао и премијера Србије Александра Вучића. Због великог интересовања за пружање помоћи јуче је отворен наменски динарски рачун за помоћ Лозници од елементарне непогоде – поплаве: 840 – 3040741 – 76.
Робна хуманитарна помоћ сада је најпотребнија у прехрамбеним производима, хигијенским средствима, гориву, семенском и садном материјалу, минералним ђубривима, чизмама и апаратима за исушивање влаге, саопштио је Градски штаб.
Именована је шесточлана комисија за расподелу хуманитарне помоћи која ће, контролисано, бити упућивана до угрожених. Градски штаб је именовао осам координатора за санирање путева, асанацију терена, водоснабдевање и сталну контролу исправности воде, дезинфекцију, дератизацију и дезинсекцију, заштиту и надзор над опасним материјама и сарадњу са привредним субјектима.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )