У ДРАГИНЦУ СЕ ЗА ПЕШАКЕ ОСПОСОБЉАВА МОСТ

У ДРАГИНЦУ СЕ ЗА ПЕШАКЕ ОСПОСОБЉАВА МОСТ

DSCN0164Градоначелник Видоје Петровић био је данас у Драгинцу где се ради на оспособљавању моста за пешачки саобраћај. Локална предузећа раде на санацији моста и очекује се да ће га од сутра пешаци користити.

– Ангажовали смо грађевинску оперативу да овде успоставимо привремени саобраћај, најпре само за пешаке, а настојаћемо да што пре буде у употреби и за путнички саобраћај. Морамо успоставити комуникације и од Републичке дирекције за путеве очекујемо да у току дана њихове екипе изађу на терен у Горњем Добрићу да сагледају стање моста и да ових дана приступимо санацији пута, а рехабилитација мостова ће свакако трајати много дуже. Путна инфраструктура нам је хитна и да обезбедимо цистерне са пијаћом водом тамо где су потребне. Тренутно се ради на асанацији терена и екипа од тридесетак радника ЈКП ”Наш дом” је на терену и уклања мртве животиње – рекао је градоначелник.

Успостављен је контакт и са Хигијенско-епидемиолошком службом у Шапцу како би се укључила у превенцију наконн полаве. У град је стигла и одређена хуманитарна помоћ у опреми и храни и радна група припрема доставу најугроженијима. Они ће добити храну и одећи, а савети месних заједница одлучиваће коме ће најпре бити достављена.

Градоначелник каже да се очекује помоћ од Владе Србије која, међутим, има много посла и у другим крајевима земље. спремају се комисије које ће од сутра почети евидентирање штете. Њих ће сачињавати пољопривредни и грађевински инжењери, правници, економисти и представници месних заједница.

– Имамо проблема са клизиштима, али то за сада не делује толико алармантно, међутим, рано је за потпуну информацију. Очекујем да у сарадањи са ЈП ”Србија путеви” успоставимо бар делимично проходност према Гучеву – каже Петровић.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )