КРУПАЊ, ЉУБОВИЈА И МАЛИ ЗВОРНИК – ВОДА НА СВЕ СТРАНЕ

КРУПАЊ, ЉУБОВИЈА И МАЛИ ЗВОРНИК – ВОДА НА СВЕ СТРАНЕ

krrrr

И у три суседне општине у среду је уведена ванредна ситуација, а кризни штабови су непрекидно на терену у настојању да спрече још веће зло.

У Крупњу су се излиле све реке, Ликодра, Чађавица, Богоштица и Кржава, а Јадар у Завлаци, Мојковићу и у Доњој Брштици. Вода је пробила насип код болнице и код гимназије, док је Кржава однела и део бетонског моста. У прекиду је пут према Завлаци као и према Лозници преко Столица, тако да је Крупањ практично одсечен од света. Појавила су се и бројна клизишта и одрони, највише  у Брштици и Кржави. Предраг Марјановић, заменик председника општине каже да је оваква елементарна непогода незапамћена у Крупњу и да је у току евакуација људи и стоке.

У Љубовији су се излиле све локалне речице и потоци, а највише проблема изазвала је Љубовиђа. Евакуација је најпре почела у Узовници, Великој Реци, Грачаници, а појавили су се одрони и клизишта у Црнчи, Селенцу и Узовници. И бројни грађани настоје да помогну одбрану од водене стихије јер се и већи део градског подручја налази под водом. Јуче ујутру, али и претходне ноћи, страховало се да вода не однесе и камени мост.

У Малом Зворнику у прекиду су путни правци према  Радаљу, Трешњици и Великој Реци, појавила су се и клизишта, а магистрални пут према Лозници  јуче је био проходан. Овде истичу да је права срећа да Дрина још увек може да прими воду из набујалих притока, а проток воде на хидроцентрали је 2.600 метара кубних у секунди. Поређења ради приликом не тако давне поплаве услед изливања Дрине проток је био 5000 м3  у секунди.

У све три општине од јуче је прекинута настава у школама.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )