ПОПЛАВА У ЛОЗНИЦИ – УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

ПОПЛАВА У ЛОЗНИЦИ – УВЕДЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

saajt poplava

Командант Градског штаба за ванредне ситуације градоначелник Видоје Петровић  донео је данас касно поподне одлуку о увођењу ванредне ситуације  због изливања свих водотокова. Сва јавна предузећа града Лознице, привредна друштва, други државни органи и организације са седиштем у Лозници као и савети месних заједница задужени су за предузимање ванредних мера и стављање у функцију свих расположивих средстава ради заштите становништва, имовине, стоке и других добара.

Киша која је у Лозници почела у уторак поподне, а појачавала се од један после поноћи, за само нешто више од 19 сати нападала је скоро 106 литара по метру квадратном, што је поново проузроковало нове недаће услед изливања река и бујичних потока. Штира је поплавила  улицу у Бањском шору и пробила на пут у близини “Вискозиног” хотела, а бујични канали поплавили су дворишта, њиве и објекте у Клупцима, где је ситуација била најкритичнија. У Лешници се излио Шачки поток, а због угрожености трафостанице прети опасност да без струје остану поред Лешнице и Доњи Добрић, Јелав, Стража, Ново Село и Чокешина. Изливањем Штире угрожен је и круг “Електродистрибуције” у Лозници па радници тог предузећа чине све да одбране главну трафостаницу како град не би остао без струје.

Пошто расте водостај Јадра у свим селима у његовом сливу, савети месних заједница заједно са члановима Штаба за ванредне ситуације припремају одбрамбене насипе, а интензивно се прати и ситуација у приобаљу Дрине.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )