ГРАДСКО ВЕЋЕ ОДЛУЧИЛО – НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ВОДЕ

На захтев “Водовода” да  повећају цене воде и одвођења отпадних вода, Градско веће није дало сагласност. Одлука  је образложена тиме да  грађани живе у тешкој економској ситуацији и да се из буџета града овом предузећу даје годишња субвенција од 30 милиона динара.

Према речима Јована Маловића, директора “Водовода”, цену воде не одређује ово предузеће већ СЕТЕК, консултанска кућа из Београда, и за ову годину су предвиђена два поскупљења, од 5 одсто у фебруару и  5,5 одсто од  јула.

– Поднели смо захтев за повећање цене јер је то била наша обавеза, а Градско веће је то одбило и она до даљњег остаје оваква каква  јесте. Град нам помаже из буџета у отплати кредита и ми се слажемо да овог момента нема потребе за корекцијом цене јер је “Водовод” толико платежно способан да може да сервисира све своје обавезе и са тренутном ценом – каже он.

Маловић каже да треба сачекати да се заврши канализација у Лозничком Пољу и цевовод фи 600, после тога очекује смањење губитака и већу наплату, а на девет километара канализационе мреже увећан приход пошто ће на њу бити прикључено хиљаду кућа.

Од 1. августа прошле године вода у Лозници за домаћинства кошта 60,82 динара, а канализација 30,10, односно укупно 90,92 динара. Због промене износа ПДВ са осам на десет одсто од 19. фебруара ове године, цена увећана за тај и износ накнаде за коришћење водног добра и накнаде за испуштену воду. Цена воде и канализације је остала иста, али је ПДВ уместо 7,26 повећан на 9,09 па је њихова укупна цена за домаћинства увећана за 1,84 динара и сада је 100,44 динара за кубик, док је за привреду сада 214,99 односно 3,93 динара виша.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )